Viborg Kommune vil spare pædagogerne væk fra kommunen?

Politikerne i Viborg skal beslutte et budget for næste år og ser ud til at være fuldstændig ligeglade med, hvordan børnene skal udvikles i kommunens daginstitutioner.

For at leve op til de lovbestemte krav om minimumsnormeringer vil Viborg Kommune skære i andelen af pædagoger i daginstitutionerne. Det er ikke blot imod al sund fornuft, det er også stik imod al forskning og videnskabelig dokumentation. Med andre ord er det helt hul i hovedet.

Al viden og forskning beskriver nemlig, at normeringen og personalets uddannelsesniveau er de vigtigste forudsætninger for kvalitet i daginstitutionerne. Det har vi før rost Viborg Kommune for at erkende og efterleve – men det er slut nu, hvis byrådet godkender forslagene fra Børne- og Ungdomsudvalget. 

Vi står midt i en større trivselskrise, og samtidig er vi i en tid med fokus på børnenes udvikling, forældrebevægelse, minimumsnormeringer etc. Det er ikke nu, Viborg Kommune skal gå i gang med at sænke andelen af pædagoger, for det vil med sikkerhed gå ud over kvaliteten. En pædagog kan noget særligt, som andre ikke kan, og det skal vi værne om.

Helt konkret vil Viborg Kommune ændre vægtningen af pædagoguddannet og ikke-pædagoguddannet personale med 10 procentpoint. Det betyder, at lederne ikke må ansætte en ny pædagog, når der er en, der vælger at skifte arbejde eller gå på pension. Det betyder også, at de pædagogstuderende på pædagoguddannelsen i Viborg ikke kan se frem til at få arbejde i Viborg Kommune de kommende år.

Det er utroligt dårlige signaler, Viborg Kommune sender til omgivelserne.

Ingen fokus på rekruttering til pædagoguddannelsen!

Ingen fokus på at tiltrække kvalificeret arbejdskraft!

Ingen fokus på kvalitet i dagtilbud!

Så kære byråd – tag fornuften og forskningen med til budgetkonferencen og drop forslaget om besparelserne på pædagogandelen.

 

Venlig Hilsen
Ivan Holck Jensen
Formand for BUPL MidtVestjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.