Pernille er BUPL-aktivist: vi står stærkere, når vi er synlige  

Pernille Krag Larsen arbejder for at flere medlemmer bliver inddraget og tager del i det lokale påvirkningsarbejde.
Pernille Krag Larsen smiler og holder BUPL Hovedstadens fane
Pernille er dedikeret til BUPL. Selv hendes hår er afstemt med fagforeningens farver og har på skift en nuance af enten magenta eller bordeaux.

Det er den 28. oktober 2022. Der er fælles demonstration foran Christiansborg. Temaet er den stigende mistrivsel blandt børn og unge. BUPL Hovedstaden deltager for at vise, at vi deler bekymringen, og midt i valgkampen er det også en mulighed for at gøre Folketinget og offentligheden opmærksomme på pædagogers afgørende rolle for netop trivslen.

Pernille Krag Larsen er også med på slotspladsen. Det er hun stort set altid, når BUPL går på gaden, for Pernille er aktivistisk i sit fagpolitiske arbejde i BUPL Hovedstaden.

”Det er vigtigt, at vi viser os ved sådan en begivenhed. Jeg tror på, at vi står stærkere, når vi er synlige over for politikere og befolkningen. Og så er det fedt at mærke energien, når vi samles fysisk om vigtige dagsordener. Jeg vil være med, der hvor det sker,” siger Pernille, der til dagligt er pædagog i Damhuset i Vanløse og bestyrelsesmedlem i BUPL Hovedstaden.

Pernille til demonstration foran Christiansborg
Her ses Pernille Krag Larsen til demonstrationen den 28. oktober, hvor hun står sammen med Klaus Lynghøft Nielsen, Fællestillidsrepræsentant i Tårnby og del af bestyrelsen.

Alle kan gøre noget – og det er der brug for

Pernille anerkender, at det ikke er alle BUPL’s medlemmer, der får et kick af at stå i al slags vejr med børnebriller, balloner og bannere.

”Jeg synes, det er sjovt og meningsfyldt, men jeg er også klar over, at jeg har muligheden for at prioritere demonstrationer og andre events,” siger Pernille og påpeger, at man også kan støtte ved at være aktiv på de sociale medier, skrive læserbreve, samle kollegaer og forældre eller noget helt fjerde.

Det handler om at gøre noget, og det kan kun gå for langsomt med at finde ud af, hvordan man kan bidrage.  

”Vi har brug for at få flere med. Vi står overfor OK24, hvor vi har kæmpet for at få pædagogerne på dagsordenen. Det er nu lykkedes. Vi skal holde presset, stå stærkt og fylde i forhandlingerne,” siger Pernille og påpeger, at de store demonstrationer og aktioner gør en forskel. Hun minder os fx om de mange indsatser forud for vedtagelsen af minimumsnormeringerne. 

”’Hvor er der en voksen’ var en kæmpe demonstration, der udsprang af BUPL og mange andres aktiviteter for minimumsnormeringer. Under demonstrationen så vi nærmest hele Danmark samle sig om noget, der nu var en fælles sag. Det var rørende at mærke den opbakning,” fortæller Pernille, der ikke er i tvivl om, at de mange aktioner med minimumsnormeringer i fokus var afgørende for, at budskabet nåede Christiansborg med så stor kraft, som det gjorde.

Frem mod OK24 vil Pernille Krag Larsen sammen med resten af bestyrelsen arbejde for at inddrage og gøre medlemmerne endnu mere synlige i påvirkningsarbejdet.

Durita og Pernille foran møde i lønstrukturkomitéen

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.