Corona: Er din uddannelse sat på pause?


Det er selvfølgelig superærgerligt, hvis dit studie og/eller din praktik er sat på pause lige nu. Men fortvivl ikke. Vi har samlet en masse inspiration til dig, der enten er i din første praktik eller i lige er trådt ind på studiet.


Opdateret d. 26. marts 2020

Her kan du møde masser af pædagoger og ledere fra praksis. De øser af deres erfaringer fra hverdagen, deler ærligt ud af både glæder, refleksioner og udfordringer, som du kan blive inspireret af. Lyt, se og læs dig et skridt videre på vejen mod praksis.

Guide til dig: Kom godt i gang med studiet
I denne guide får du som ny studerende tips til at være – ja, ny studerende.
Om at overkomme den ofte lidt kaotiske start og finde sig selv.

Lyt til professionelle podcast
I Børn&Unge Podcast finder du mange gode praksis-eksempler, som både kan inspirere, udfordre og skabe debat. Du finder alle podcast her.

Vi anbefaler især disse tre podcast:

  • ’Nærvær og omsorg kræver pædagoger med overskud’
    I denne podcast kommer du med til Børnehuset Universet i Hedehusene, hvor pædagogerne lykkes med at skabe udviklingsmuligheder for udsatte børn. Hør også forskernes opskrift på, hvordan man gør det.
  • ’Pædagogfaglighed i fokus i skole og fritid’
    I denne podcast kommer du med pædagog Maria Emilie Kierulf Schneider både i skole og klub – og så hører du forskningsleder Trine Ankerstjerne, der har sat fokus på pædagogfagligheden i skole- og fritidsområdet.
  • ’Her har børnene det godt’
    I denne podcast kan du høre om Kim Rasmussens forskning, som hjælper med til at besvare spørgsmålet: Hvornår har børn i børnehaver og vuggestuer det godt?

Hvis du er blevet mere sulten på viden gennem øret, så snup også lige dem her:

Se spændende video
I Børn&Unge Video finder du mange gode praksis-eksempler, som både kan inspirere, udfordre og skabe debat. Du finder alle videoerne på vores YouTube-kanal.

Vi anbefaler især disse tre videoer, men der er mange andre gode at vælge imellem:

Andre gode videoer
Se også filmen ’Målugler og forsoningsblomster’, der viser lærere og pædagogers samarbejde om inkluderende læringsmiljøer. I filmen følger vi børnene i en 2. klasse på Munkebjergskolen i Odense. Filmen har fokus på de følsomme børn, de stille piger og en blind dreng, som går i klassen.

Meget mere ny viden til dig, mens du venter
I Børn&Unge Forskning, der udkommer 10 gange om året som en særskilt sektion i fagbladet Børn&Unge, kan du læse om ny forskning på det pædagogiske område. Hver år samles alle artiklerne i et stort tykt magasin. Her de tre seneste, der er udkommet:

Børn&Unge inspiration: Mød pædagogerne i praksis
I hvert nummer af fagbladet Børn&Unge, der udgives af BUPL, finder du en inspirationshistorie. Inspirationshistorierne, der ligger på siderne 28-33, tager stort set altid afsæt i praksis. Her møder du reflekterende og dygtige pædagoger og ledere – dine kommende kolleger.

Børn&Unge studiestart: Guider og nyttig viden
BUPL udgiver Børn&Unge Studiestart til dig, der netop er begyndt på pædagoguddannelsen.
Magasinet handler mest om at være ny i professionen og på uddannelsen.
Du finder også inspiration til din første praktik. Se siderne 24-25.

Stolte pædagoger: Sammen udvikler vi professionen
BUL vil gerne skabe en endnu stærkere og mere synlig pædagogprofession. Derfor har BUPL udviklet en professionsstrategi. Læs, hvad den går ud på, og find inspiration til en faglig snak med dine medstuderende eller kollegaer om fx ytringsfrihed.
www.bupl.dk/stoltpædagog