BUPL i medierne


BUPL optræder ofte i medierne med vores budskaber. Her får du et overblik over nogle af de vigtigste historier. Vi optræder i mange flere medier, men vi linker kun til de nyheder, der er gratis adgang til.


Opdateret d. 08. september 2021

Pædagoguddannelsen

Tårnhøj kvalitet skal tiltrække flere til pædagoguddannelsen, skriver BUPL’s formand i Altinget d. 1. september. Det haster med et økonomisk af uddannelsen, der gør den mere attraktiv, for der mangler minimum 14.000 pædagoger frem mod år 2030.

AUGUST 2021

Ligeløn

BUPL’s formand opfordrer politikerne til at afsætte penge til den hurtigt arbejdende lønstrukturkomité, der blev nedsat i forbindelse med OK-21 – efter pres fra BUPL og resten af Forhandlingsfællesskabet. Christiansborg skal finde pengene, fordi ligelønsproblemet ikke skal løses i Forhandlingsfællesskabet. Det er ikke de andre faggrupper, der tjener for meget – men vi er nogle, der tjener for lidt, skriver Elisa Rimpler i Altinget. Se også artikel fra Børn&Unge.

Ny minister

Jesper Petersen (S) er ny uddannelses- og forskningsminister. Han afløser Ane Halsboe-Jørgensen, der er blevet ny kulturminister. En af Jesper Petersens første opgaver bliver evalueringen af pædagoguddannelsen – se artikel på dr.dk. BUPL’s formand glæder sig til samarbejdet om at skabe verdens bedste pædagoguddannelse, skriver hun på Twitter.

Rekruttering

Pædagoguddannelsen er Danmarks største, men igen i år er der desværre færre unge, som har søgt ind på den. Siden 2016 er optaget faldet med 10 procent. Det er kritisk, hvis der skal være pædagoger nok i daginstitutioner, fritidstilbud og skoler i fremtiden. Flere partier og eksperter bakker nu op om BUPL’s ønske om en national rekrutteringsplan. BUPL har udtalt sig i bl.a. Politiken, Kristeligt Dagblad, TV-2 og Ekstrabladet. Læs også artikel fra Børn&Unge.

Minimumsnormeringer

19 kommuner er i gang med at ansætte flere pædagoger og vil fremrykke minimumsnormeringerne, så de når i mål inden 2024. Andre hænger i bremsen. BUPL’s formand Elisa Rimpler var på i både TV-Avisen, P1 Morgen og på DR.dk med ros til de ambitiøse kommuner, men også med budskabet om, at vi langt fra er i mål, og at minimumsnormeringer kun er en bund.

Fritidsudspil

Fritidsområdet har i årevis været et forsømt område. Men efter hårdt pres fra BUPL ser det nu ud til, at flere partier har fået øjnene op for SFO’er og klubbers vigtige betydning for børn og unges trivsel – hvilket kunne læses i Altinget. BUPL var forleden på TV2 med opbakning til Radikales forslag om at løfte det udsultede fritidsområde med 5 milliarder kroner.
Se også artikel fra Børn&Unge.