Interne kurser efterår 2021 – Basis: Ledelse af politisk-strategiske processer


Bliv bedre til at arbejde langsigtet og strategisk med dine opgaver – både i forhold til det politiske og forvaltningsmæssige niveau og i forhold til medlemmer og tillidsrepræsentanter. Vi lærer nye redskaber til at planlægge og analysere.


Opdateret d. 27. september 2021

Målgruppe og kort beskrivelse
Du er blevet fællestillidsrepræsentant inden for de seneste tre til fire år og har mod på at arbejde langsigtet og strategisk med dit hverv. Måske savner du konkrete redskaber til at få processer og projekter på sporet, således, at du får dine mange samarbejdspartnere i spil og spiller dig selv god. Måske er du klar til ny inspiration i forhold til, hvordan du bliver en, der skal inddrages og lyttes til hos dine interessenter, og hvordan du inddrager og får lyttet til andre. Vi øver os sammen i at stille de rigtige spørgsmål, undre os og finde nye perspektiver i forhold til rollen som fagpolitisk leder.

Dato, tid og sted
Varighed: 4 dage fordelt på 2 sessioner (2+2 dage):

 • 1. session: 20. og 21. september, 2021. Scandic Sydhavn, Sydhavns Plads 15, 2450 København SV.
 • 2. session: 30. november og 1. december, 2021. Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding.

OBS: Hvis udviklingen i COVID-19 forhindrer fysisk fremmøde, bliver sessionen omlagt til et onlinekursus i Teams.

Tilmelding og tilmeldingsfrist – stadig ledige pladser
Tilmelding til kursusadm@bupl.dk via din fagforening: Husk at koordinere og aftale din tilmelding til kurser med din FTR-ansvarlig/kommuneansvarlig i fagforeningen – inden tilmelding.

Ønsker du ikke overnatning, bedes du skrive det ved tilmelding.

OBS: Vi anbefaler, at du tidligere har deltaget i kurset ”Basis: Mødeledelse og ledelse af TR-gruppen”, der bliver nemlig god mulighed for at bygge videre på elementer herfra.

Mål

 • At give dig indblik i, hvad det vil sige at lede strategisk.
 • At introducere dig til konkrete redskaber med henblik på at analysere og planlægge fagpolitiske opgaver og processer.
 • At du opnår øvelse i at anvende analyse- og planlægningsredskaber på din egen praksis.

Indhold

 • På kurset arbejder vi med forskellige metoder til at analysere, planlægge og handle strategisk i relation til de konkrete arbejdsopgaver, du står med i din funktion.
 • Vi arbejder også med det personlige lederskab i form af MBTI-test og løbende personlige-professionelle refleksioner.
 • Teoretiske perspektiver på strategisk ledelse og fagpolitisk arbejde samt forskellige redskaber til at opnå indsigt i eget fagpolitiske landskab og fremadrettet analysere og strukturere dette arbejde.

Form

 • Der arbejdes med oplæg, dialog, refleksion, træning, øvelser, evaluering og hjemmeopgaver. Herudover tilbydes du en MBTI-test.
 • Det forventes, at du deltager aktivt med dine erfaringer og din daglige arbejdspraksis. Du skal være til stede under hele forløbet.
 • Er du ordblind? Vi vil gerne støtte op om dit kursus og lytte til individuelle behov. Vi vil gøre vores bedste for, at du får materialer i god tid og elektronisk, så kontakt meget gerne kursusleder.

Undervisere

 • Mette Nørbjerg, Organisationspsykolog, Cand.psyc.aut.
 • Maja Plum, Organisationskonsulent, BUPL.organisationspsykolog, cand.psych.aut. organisationspsykolog, cand.psych.aut.

Kursusleder
Maja Plum, Organisationskonsulent, BUPL. Dir.tlf.: 35 46 50 65 / Mobil: 22 16 24 90. E-mail: mpm@bupl.dk organisationspsykolog, cand.psych.aut.

Bliv klogere med BUPL’s Kompetenceteam
Få overblik over vores uddannelsestilbud til dig i den nye vejledende uddannelsesplan HER

Bliv klogere på, hvem vi er, og hvad vi tilbyder dig, i pjecen Bliv klogere (pdf) og bliv inspireret via cases om ”Lise” og ”Henrik” og deres uddannelsesvej som nye FTR.

Kontakt
BUPL’s kompetenceteam står altid klar til at vejlede dig om kurser og uddannelser. Find kontaktinfo på os i pjecen her og skriv gerne til os på: kursusadm@bupl.dk

Dækning af udgifter

FTR
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. samt frikøb/vikardækning dækket af forbundshuset i BUPL. Du skal henvende dig i din lokale fagforening.

Faglig sekretær
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. dækket af forbundshuset i BUPL.

Bestyrelsesmedlem
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. dækket af forbundshuset i BUPL.

Ansatte i BUPL’s fagforeninger
Du skal have dine udgifter til transport, ophold og forplejning dækket af den lokale fagforening, du er ansat i.

Har du spørgsmål til konkrete procedurer vedrørende afregning, er du altid velkommen til at kontakte kursuskoordinator Marianne Földvary på:  35 46 54 02 eller maf@bupl.dk