Vi arbejder for trygge arbejdsvilkår under genåbningen


I BUPL Sydøst holder vi vågent øje med, om kommunerne sørger for at skabe de nødvendige rammer for en tryg genåbning af børneområdet. Hvis du som medlem oplever noget, der virker utrygt eller urimeligt i forbindelse med genåbningen, står vi klar til at bringe din sag videre.


Opdateret d. 15. april 2020

Efter påsken vender hverdagen i institutionerne tilbage for mange pædagoger, men det står klart for alle, at det ikke bliver nogen normal hverdag. Coronasmitten præger fortsat vores samfund, og det stiller store krav til hygiejne, rengøring og social færden.

Vi forstår og anerkender, at mange pædagoger er utrygge og bekymrede, og det er helt naturligt i en så anderledes situation som denne. Det er dog vigtigt, at vi alle tager ansvar og udviser samfundssind, så vi sammen kan få skubbet velfærdssamfundet i gang igen.

Når sundhedsmyndighederne siger, at det er forsvarligt at genåbne børneområdet efter påske, må vi finde tryghed i det.

I BUPL arbejder vi for at gøre genåbningen så tryg og forsvarlig som mulig, både sundhedsmæssigt og pædagogisk. Vi er derfor i tæt kontakt med kommunerne og holder et vågent øje med, om de skaber de nødvendige rammer for den store opgave, som vi sammen skal løfte.

Appel om tålmodighed i kommunerne

Der vil være mange nye opgaver og rutiner, der skal indarbejdes, og der vil blive behov for flere ressourcer end i en almindelig hverdag, både til ekstra rengøring og til at bemande mindre børnegrupper. Det er derfor positivt, at der er indgået en politisk aftale om, at kommunerne får dækket de ekstra udgifter.

Det står dog allerede klart, at kommunerne har forskellige tilgange, og at man nogle steder har tænkt sig at åbne hurtigere end andre steder, men I kan trygt regne med, at ingen får lov at åbne dagtilbud og skoler, før der er helt styr på de sundhedsforebyggende foranstaltninger.

BUPL har sendt en appel til kommunerne om at gå til genåbningen med tålmodighed og ikke åbne institutioner, før de lokale retningslinjer, værnemidler og bemandingen er på plads.

BUPL Sydøst lytter til dine bekymringer

Hvis du oplever noget, der virker utrygt eller urimeligt i forbindelse med genåbningen, opfordrer vi dig til at tage ansvar ved at kontakte os. Så følger vi sagen til dørs.
Den faglige telefon (35 46 54 60) er ekstra bemandet ligesom hidtil under coronakrisen og åben i kontorets normale åbningstid (mandag-torsdag kl. 9-15, fredag kl. 9-14).