Udsigt til bedre normeringer på Frederiksberg


Konservative, Venstre og Liberal Alliance på Frederiksberg foreslår at hæve normeringerne i kommunen, så det lever op til BUPL’s anbefaling af det absolutte minimum af pædagoger i institutionerne.


Opdateret d. 30. april 2019

I forslaget vil politikerne tilføre området mere end 40 millioner årligt. Det svarer til mere end 100 nye stillinger. Og det er vigtigt, at der kommer flere pædagoger, mener BUPL Hovedstadens næstformand Mia Skou Jørgensen:

”En god dag for børn, forældre og pædagoger på Frederiksberg. Alle partier på tværs af partier er for minimumsnormering. Det er hårdt tiltrængt. For tre uger siden så vi forældre på Frederiksberg og i resten af landet til demonstrationer for at råbe politikerne op om forholdene for de små børn i daginstitutionerne. Pædagogerne har kæmpet for det i mange år. Det er helt afgørende, at der kommer flere pædagoger, som kan sikre børnenes trivsel og udvikling. Og det er helt afgørende for pædagogernes arbejdsmiljø, at de ikke står alene med store børnegrupper,” siger Mia Skou Jørgensen.

Politikerne forventer at realisere projektet ved budgetforhandlingerne efter sommerferien. Det vil BUPL Hovedstaden følge tæt, siger Mia Skou Jørgensen:

Det er glædeligt, at politikerne på Frederiksberg vil forberede normeringerne på Frederiksberg. Det er helt afgørende for de små børn, at der er nok pædagoger. Det er et ambitiøst forslag, men nu mangler vi at se, det bliver vedtaget og ført ud i livet,” siger BUPL Hovedstadens næstformand Mia Skou Jørgensen.