Tillid og omsorg bør kendetegne et velfærdssamfund


3400 tillidsfolk sender stærkt budskab til politikerne under stormødet i Odense, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.


Udgivet d. 4 oktober, 2017

Tillid, omsorg, respekt, sammenhold og fællesskab. Det er de ord, der bør kendetegne et stærkt velfærdssamfund. I hvert fald hvis man spørger 3400 tillidsfolk fra 16 faglige organisationer – både fra det private og offentlige arbejdsmarked, der onsdag var samlet til stormøde i Odense.

Stormødet var den foreløbige kulmination på en folkelig bevægelse mod regeringens kurs, hvor politikerne helt ude af trit med befolkningen vælger milliardstore skattelettelser frem for investeringer i vores velfærd.

”Vi har aldrig været rigere og har aldrig presset de svageste så meget. Øvelsen er simpel – skal vi prioritere skattelettelser fremfor velfærd? Så vi siger til dig Lars Løkke Rasmussen: Tryghed kommer ikke af sig selv. Det kræver en stærk velfærd”, sagde BUPL-formand Elisa Bergmann, da hun fra talerstolen i Odense Kongrescenter lukkede stormødet.

Ifølge Elisa Bergmann er det især de personlige historier fra virkeligheden, der har gjort størst indtryk i dag. Tillidsfolkene fortæller om pressede pædagoger, lærere, sygeplejesker, specialarbejdere, sosu-assistenter osv., der møder ind en halv time tidligere på arbejde for at nå deres opgaver. Om at gå hjem fra arbejde og føle sig som et dårligt menneske.

”Velfærden er det fundament, som er forudsætningen for det samfund, vi er stolte af. Vi skal tage hånd om vores børn, unge, udsatte, syge, nedslidte og ældre. Det handler om at have respekt og omsorg for hinanden. At skabe sammenhold og fællesskab. Vi skal ikke være et samfund kun for de få – men for alle”, sagde Elisa Bergmann.

Over 62.000 mennesker har allerede skrevet under på www.danmarkforvelfærd.dk og vist, at de støtter investeringer i velfærd frem for milliardstore skattelettelser og billigere biler. Og den 7. november vil aktiviteterne brede sig ud i alle landets kommuner til den store ”Velfærdens dag”, hvor hundredevis af tillidsfolk deltager over hele Danmark.

 

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Michael Andersen, pressechef i BUPL, tlf.: 23 44 53 83