94% stemmer JA til OK18-forliget


94% stemmer JA


Opdateret d. 04. juni 2018

Massiv opbakning blandt pædagogerne til forhandlingsresultat. Hele 94% stemte JA.

Det begyndte med strejkevarsler i Ballerup og Høje-Taastrup, hvor alle pædagoger og ledere i Ballerup Kommune var varslet i strejke, mens det i Høje-Taastrup var pædagoger og ledere på skole- og fritidsområdet. Efter strejkevarslet udsendte KL en omfattende lockout, der for BUPL Storkøbenhavns vedkommende omfattede næsten alle pædagoger i de øvrige 10 storkøbenhavnske kommuner – dog var lederne i de 10 kommuner som gruppe undtaget i KL’s lockoutvarsel.

Der har været forhandlet intenst i Forligsinstitutionen, og hele Danmark blev bekendt med det magentafarvede univers og slogan som #ViErMereVærd, #SkulderVedSkulder, #OK18 og ‘Nok er nok’.

I sidste øjeblik blev der landet forlig på både det kommunale, regionale og statslige område, og Danmark undgik i første omgang en omfattende lockout. Forliget har været sendt til urafstemning, der lukkede 4. juni kl. 9.00.

Hele 94% af pædagogerne har stemt JA. En tårnhøj stemmeprocent, der viser et nyt engagement og en ny begyndelse fori fagbevægelsen, hvor ord som fælleskab og solidaritet har fået ny styrke. Den høje stemmeprocent viser også, at vi er interesserede i vores løn- og arbejdsvilkår.