Storkøbenhavn: Få tjekket din løn


BUPL og de øvrige OK-mærkede fagforeninger sætter i disse uger (46 og 47) særligt fokus på løntjek. Og der kan være gode penge at hente.


Opdateret d. 13. november 2020

Mange tjekker ikke deres lønseddel løbende, men erfaringen viser, at det kan være en rigtig god idé.

Få tjekket din lønseddel regelmæssigt
Som medlem af en faglig organisation har du altid muligheden for at få tjekket din lønseddel. Og ikke mindst få det gjort regelmæssigt, for fejl opstår.

Typiske fejl på lønsedlen
Typiske fejl er manglende udbetaling af tillæg, feriepenge eller pension, utilstrækkelig overtidsbetaling eller forkert indplacering efter endt uddannelse.

Tusinder af kroner til gode
I Albertslund Kommune har specialpædagog og tillidsrepræsentant Jesper Wildenrath for nylig været med til at tjekke lønsedler, der gav to pædagoger henholdsvis 8.000 og 10.000 kroner.

Send os din lønseddel
”Jeg håber, at flere vil komme til os tillidsrepræsentanter med deres lønsedler, for vi er trænet i at opdage fejl, der af forskellige årsager kan udløse penge. Og som medlem af BUPL Storkøbenhavn er det også altid muligt at sende din lønseddel ind og få den tjekket. Gør det. Det kan være, at du har mange penge til gode,” siger Jesper Wildenrath.

FH-kampagne om løntjek i uge 46 og 47
De OK-mærkede fagforeninger sætter i disse uger (46 og 47) fokus på løntjek hos lønmodtagere over hele landet. Bag kampagnen står FH, hovedorganisation for 1,3 mio. lønmodtagere, som også BUPL er en del af.

Tjek din lønseddel
Alle lønmodtagere opfordres til at få tjekket deres lønsedler. Og det kan du få ved at kontakte os eller indsende din lønseddel – eller man kan selv blive klogere på sin lønseddel på www.ok-maerket.dk.