Stor glæde over, at pædagoguddannelsen kommer til Holbæk


”Det er med stor glæde, at vi i BUPL Midtsjælland har modtaget nyheden om, at det fremadrettet vil være muligt at tage en pædagoguddannelse i Holbæk”, siger formand Bertha Langhoff Hansen, der er positivt overrasket over nyheden, og ønsker Holbæk tillykke med placeringen af uddannelsen.


Opdateret d. 27. maj 2021

PRESSEMEDDELELSE

BUPL har længe argumenteret for, at samfundet kigger ind i en fremtid, hvor der, om blot ganske få år, skønnes at mangle op mod 10.000+ pædagoger. Stigende børnetal og indførelse af minimumsnormeringer skubber på denne udvikling. Pædagogmanglen vil opstå over hele landet og vil særligt være et problem i de kommuner, som ligger langt fra en uddannelsesinstitution.

Derfor er det så vigtigt, at også yderområderne dækkes bedre ind uddannelsesmæssigt. Holbæk er i den sammenhæng en god placering, idet både Holbæk, men også de mange omkringliggende kommuner som Odsherred, Kalundborg, Sorø, Lejre m.fl. står overfor en kommende pædagogmangel.

”Vi er overbeviste om, at når først de unge mennesker står og skal vælge uddannelse og ser, at pædagoguddannelsen er rykket helt tæt på, så vil det hjælpe med at øge optaget og i højere grad sikre, at de studerende bliver i lokalområdet efter endt uddannelse. Det er vigtigt for vores område”, siger Bertha Langhoff Hansen.

Hun understreger også, at gode pædagogiske tilbud kræver en veluddannet profession. Det er derfor afgørende, at uddannelsessystemet udvides og er rustet bedst muligt så dette sikres i fremtiden.

”BUPL Midtsjælland glæder sig til at gå aktivt ind i samarbejdet omkring den nye pædagoguddannelse i Holbæk”, slutter Bertha Langhoff Hansen.