Sommerhilsen fra formanden


BUPL Sydjyllands formand ønsker alle medlemmer en god sommer og ser frem mod de opgaver, der venter efter sommerferien.


Opdateret d. 23. juni 2021

Kære medlemmer

På hele BUPL Sydjyllands vegne vil jeg gerne ønske jer en rigtig god sommer og en velfortjent ferie, når I kommer så langt. Lige nu nyder vi solen og de lyse aftener – og jeg håber og tror, at vi også i overført forstand går lysere tider i møde efter mere end et år med restriktioner og bekymringer.

Lad mig her kort highlighte et par af de overskrifter, der kommer til at sætte dagsordenen efter sommerferien.

 

Kampen for ligeløn fortsætter

Kampen for ligeløn har været i gang længe, og her i foråret har vi sat turbo på med blandt andet demonstrationer over alt i landet. Selv har jeg haft fornøjelsen af at deltage i #FairLønFredag i Kolding og Vejle, hvor vi sammen med andre faggrupper har markeret, at det er tid til et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969. Det er så fedt, at der sker noget, og at vi står sammen på tværs af faggrupper – pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og jordemødre. Jeg har sagt det før og gentager det gerne: Sammen er vi stærkest!

Nu har et flertal af sygeplejerskerne så stemt nej til overenskomsten, og hvis nogen er i tvivl, så lad mig understrege, at vi i BUPL er enige med sygeplejerskerne om målet. Vi deler deres frustration, og vi kræver også et opgør med den uretfærdige lønstruktur – vi ER mere værd!

Men vi er ikke enige om vejen til målet. Lønefterslæbet kan ikke løses gennem OK-forhandlinger – det skal løses på Christiansborg, og derfor kæmper vi kampen politisk. Der er allerede givet tilsagn om en lønkomité, og jeg kan godt love jer alle sammen, at vi i BUPL arbejder benhårdt på at fastholde politikerne og få en holdbar og langsigtet løsning på pædagogernes lønefterslæb.

 

Kommunalpolitikerne skal også i år tage børnebrillerne på

Efteråret byder også på kommunalvalg, hvor vi skal vælge de politikere, der lokalt skal sætte kursen på børn- og ungeområdet. I vores påvirkningsarbejde vil vi igen kæmpe for, at alle politikere – uanset partifarve – tager børnebrillerne på og ser vigtigheden af gode og stærke tilbud til vores børn og unge. BUPL har valgt at fokusere på:

  • Bedre kvalitet i fritidsinstitutionerne
  • Bedre end minimum
  • Flere pædagoger

Læs mere her: Kommunalvalg 21 – trivsel og fællesskab for alle børn og unge

I Sydjylland håber vi at få mulighed for at kunne holde valgmøder, hvor vi kan præsentere politikerne for pædagogers og lederes hverdag og virkelighed.

 

De positive erfaringer skal med videre

I det hele taget glæder jeg mig personligt helt vildt meget til at komme ud og mødes igen efter et langt stykke tid med onlinemøder og mennesker på en skærm. Jeg har savnet fællesskaberne og den glæde og energi, der er i de fysiske møder. Men når det er sagt, så må vi ikke smide alle de gode erfaringer fra coronatiden ud sammen med mundbindene.

Det bliver også et fokuspunkt i efteråret at samle op og evaluere, så vi kan tage noget af alt det gode med os videre. Det gælder både i forhold til BUPL Sydjyllands medlemskontakt, hvor vi fremover i højere grad vil udnytte fordelene ved onlinemøder og webinarer – som et supplement til de fysiske arrangementer. Og det gælder i forhold til det pædagogiske arbejde, hvor vi skal holde fast i nogle af de nye og positive arbejdsgange, som coronaen har medført.

Alle ovennævnte punkter vil I høre mere om i løbet af efteråret. Her og nu ønskes I og jeres nærmeste en RIGTIG GOD SOMMER.

 

De varmeste sommerhilsner

på vegne af BUPL Sydjylland

Jonna Jul Gudmundsen, formand