Sommerhilsen fra Henriette Brockdorff


“God sommer til alle,” skriver Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstadens formand, i sin sommerhilsen.


Opdateret d. 03. juli 2020

Kære medlemmer af BUPL Hovedstaden

Snart kan de fleste af os lukke ned og holde sommerferie. Det har været en turbulent tid efter corona-virussen har ramt Danmark, men selvom virussen stadig er her, så vender hverdagen langsomt tilbage igen. Og det er vi meget taknemmelige for.

Vi har spurgt jer medlemmer om vilkårene under corona-krisen. Ligesom med alt andet, så er har der været forskellige oplevelser af måden, hvorpå retningslinjerne er blevet tacklet. Og det er i vores vilkårsundersøgelse tydeligt, at der dels har været kaos og meget svære arbejdsvilkår med skiftende skemaer, telte som base og for lidt plads. Og at det forståeligt nok har været frustrerende. Men der er også dem, som har oplevet, at normeringerne har været bedre end normalt i daginstitutionerne. Og her er det tydeligt, at der har været bedre tid til at tage sig af det enkelte barn, bedre tid til at tage sig af børn i udsatte positioner, færre konflikter mellem børnene og flere aktiviteter og ture ud af huset. De oplevelser er klokkeklare eksempler på, hvorfor det haster med bedre normeringer. Og vi presser på i BUPL for at få fremrykket minimumsnormeringerne, så børn, forældre og pædagoger ikke skal vente til 2025. På skole- og fritidsområdet har der også været en oplevelse af bedre normeringer og dermed bedre tid og mulighed for at tage sig af det enkelte barn. Men vi er også bekymrede for et stigende antal udmeldelser af fritidstilbuddene. Og derfor har vi i BUPL været ude og foreslå, at det skal være gratis året ud at gå i et fritidstilbud, så vi ikke mister den dyrebare kontakt til vores børn og unge.

I sidste uge kom KL med en glædelig udmelding om, at personer i risikogruppen, der er hjemsendte, alligevel kan få løn. KL havde ellers tidligere meldt ud, at kommunalt ansatte i risikogruppen, der havde en aftale med deres arbejdsgiver, ikke kunne få løn. Det har fået BUPL og resten af fagbevægelsen til at presse på for at give hjemsendte personer i risikogruppen mulighed for løn. KL’s udmelding mødte også kritik i Folketinget. Og nu er det lykkeligvis igen en mulighed at få løn. Jeg opfordrer derfor alle medlemmer i risikogruppen til at kontakte os i BUPL Hovedstaden, så vi er sikre på, at der er styr på aftalerne. Læs mere om sagen her.

Coronakrisen stak også en kæp i hjulet på den OK-21-proces, som vi i BUPL gik i gang med i februar. Og medlemsinddragelse og mobilisering har været sat på pause. Fagbevægelsen har derefter være uenige om, hvorvidt forhandlingerne skulle gennemføres i 2021 eller om de skulle udskydes til 2022. Det har hele tiden været BUPL’s holdning, at forhandlingerne skulle gennemføres som planlagt. Og det er også den endelige beslutning at OK-21 skal gennemføres som planlagt. Efteråret vil derfor stå i OK-21’s tegn.

God sommer til alle. Husk, at du kan kontakte fagforeningen hele sommeren, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning. Se sommeråbningstider.

Mange hilsner

Henriette Brockdorff