Sommerhilsen fra formanden


Corona kom til at fylde meget i dette forår. Nu skal sommeren nydes – men de gode erfaringer må ikke gå tabt. BUPL Sydjylland vil kæmpe for at holde fast i de arbejdsforhold, som i coronatiden faktisk gav bedre trivsel og mindre sygefravær. Det skriver formanden i sin sommerhilsen.


Opdateret d. 06. juli 2020

Kære alle

Det har i den grad været et usædvanligt forår – med corona, nedlukning af skoler og institutioner, forskellige grader af genåbninger og dertilhørende restriktioner og nye arbejdsgange. Hold da op, vi har haft travlt.

Så selv om jeg personligt oplever, at sommeren på mange måder kommer lidt bag på mig i år, så betyder det ikke, at den ikke er velkommen.

Jeg forstår sandelig også, hvis mange af jer pædagoger og ledere trænger til ferie. I er – igen – gået forrest og har gjort en kæmpe indsats som frontpersonale i hele denne periode.

Vi skal holde fast i de gode erfaringer

Nu gælder det så om at holde fast i de gode erfaringer fra coronatiden og insistere på, at de bliver taget med videre. Vi har fx oplevet, at sygefraværet er faldet markant, og samtidig har trivslen været væsentligt forbedret. Begge dele gælder for både børn og personale på skoler og i institutioner.

For selvfølgelig betyder det noget, at der er fokus på hygiejnen, og at der bliver sat ind med ekstra rengøring.  Og det er klart, at det giver øget tryghed, nærvær og tid til fordybelse, når børnene bliver delt i mindre grupper med færre børn per pædagog. I coronaperioden har vi simpelthen bevist, at minimumsnormeringer gør en forskel. De erfaringer skal vi tage med os, og det er jeg meget opsat på, at vi forfølger her i BUPL Sydjylland – ligesom det også er et fokuspunkt, der har høj prioritet på landsplan.

Et spændende efterår venter

Ellers byder sensommeren og efteråret først og fremmest på generalforsamling 8. oktober og forberedelse af de meget vigtige overenskomstforhandlinger, som venter i 2021. Her er det helt afgørende, at vi får jeres input og holdninger til, hvad BUPL skal kæmpe for. Derfor sætter BUPL Sydjylland efter sommerferien flere tiltag i gang for at involvere medlemmerne og høre, hvad der betyder noget for jer.

Her og nu vil jeg gerne ønske jer alle en god og yderst velfortjent sommerferie, når I kommer dertil. Nyd den.

Mange hilsner

Jonna Jul Gudmundsen,

formand BUPL Sydjylland