Udsigt til besparelser på 9,5 millioner kroner


JAMMERBUGT KOMMUNE: Selvom vi stadig er i Covid-19-tiden, er der heldigvis ting, der er, som de plejer. Det betyder at sommeren og -ferien står for døren, og det trænger vi vist alle til. Det betyder også, at vi så småt starter på arbejdet med kommunes budget for 2021.


Opdateret d. 07. juli 2020

For cirka to måneder siden blev der lavet en ny aftale ”Udligningsreformen” om, hvordan pengene skal fordeles mellem kommunerne, og her først i juni kom aftalen om kommunernes økonomi i 2021 på plads.

Begge aftaler har været gode for Jammerbugt Kommune. Men da kommunalbestyrelsen har valgt ikke at indregne de nye tal i budgetoplægget, kan vi ikke se de konkrete tal. Ifølge medierne kan Jammerbugt Kommune se frem til at modtage omkring 36 millioner kroner mere i 2021 end her i 2020.

Økonomiudvalget har på trods af ovenstående øget de besparelser som daginstitutioner og skoler skal finde i 2021, da udgifterne til anbringelser stiger.

Derfor skal Børne- og Familieudvalgt lægge et budget for 2021 med 2,4 millioner kroner mindre til daginstitutionerne og 7,1 millioner kroner mindre til skolerne.

Det er en vanvittig proces at sætte i gang, når man kan se, at det sandsynligvis ikke bliver nødvendigt. De samlede besparelser svarer stort set til det, kommunen får i udligning.

Det påvirker arbejdsmiljøet når stillinger er i spil i budgettet. Når det nu ser ud til at være unødvendigt, bliver det en urimelig behandling af medarbejderne.

Men intet er givet, så vi kan ikke sove roligt før budgettet er 2. behandlet i oktober.

Som I ved er vi på daginstitutionsområdet lykkes med at få minimumsnormeringer senest i 2025, og her følger vi de penge, som er kommet og holder øje med, at det er pædagoger, som får de nye stillinger. Lad os håbe, at vi kan skabe det samme fokus på skoleområdets pædagoger.

Ha’ en rigtig god sommer og sommerferie. Vi glæder os til at se jer igen.

Venlig hilsen

Kristian Kold

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland.