Østjylland: Seneste nyt om overenskomst 2018


Seneste nyt fra BUPL Østjylland om de igangværende overenskomstforhandlinger – bl.a. links til presseomtale, arrangementer, demonstrationer og lignende. Vi opdaterer hele tiden siden med lokale aktiviteter i forbindelse med OK ’18. Så hold løbende øje med den.


Udgivet d. 26 april, 2018
27. april: Vi har indgået OK-forlig

Der er nu landet forlig for ansatte i både stat, regioner og kommuner. Det var bestemt ikke en del af masterplanen på den side af forhandlingsbordet, hvor arbejdsgiverne sad. Men forligene blev skabt af den enorme mobilisering blandt jer medlemmer, det imponerende sammenhold mellem alle offentlige faggrupper og den massive sympati i befolkningen.

Nu kan du blive klogere på, hvad forliget kommer til at betyde for pædagogerne. Det sker på tre lokale medlemsmøder i Østjylland. Her deltager der blandt andet repræsentanter fra BUPL Østjylland og medlemmer af BUPL’s Forretningsudvalg (alle dage kl. 17:30-19):

Randers, den 15. maj

Horsens, den 17. maj

Silkeborg, den 22. maj

Er du tillidsrepræsentant, så bliver du klædt på til at forstå forliget på lokale TR-møder (du får nærmere besked af din fællestillidsrepræsentant):

  • Hedensted, den 4. maj, kl. 8:30-10
  • Horsens, den 14. maj, kl. 9:30-11
  • Odder og Samsø, den 15. maj, kl. 8-12
  • Randers, den 15. maj, kl. 11-12:30
  • Favrskov, den 15. maj, kl. 12:30-14
  • Skanderborg, den 16. maj, kl. 8:30-9:30
  • Silkeborg, den 16. maj, kl. 10-12
  • Syddjurs og Norddjurs, den 16. maj, kl. 9-11

AFLYST: 12 byer på Djursland, den 28. april, kl. 10:30-12:30:

Hvis der ikke er indgået forlig inden vil de faglige organisationer i 12 byer i Syd- og Norddjurs kommuner gå samlet på gaden på lørdag den 28. april, kl. 10:30-12:30 for at at bakke deres forhandlingsledere op og uddele flyers med budskabet om, at vi står #skuldervedskulder og vil #EnLøsningforAlle. Alle er velkomne:

Brugsen i Auning

Havnen i Bønnerup

Kvickly i Ebeltoft

Brugsen i Glesborg

Metal i Grenå

Kirken i Hornslet

Brugsen i Kolind

Brugsen i Ryomgård

3F i Rønde

Brugsen i Thorsager

Brugen i Tirstrup

Brugsen i Ørum

Ovenstående arrangement er AFLYST!

Forligsinstitutionen, april, kl. 9:

Til TR’er i Østjylland:
Vores forhandlere har fortsat brug for støtte og opbakning ved de højspændte forhandlinger. Du får mulighed for at opleve den helt fantastiske stemning, som er foran Forligsinstitutionen, hvor vi står faneborg kl. 9-10, når BUPL og de andre fagforeninger går til forhandlingerne.

Der er frikøb og kørselsgodtgørelse
BUPL Østjylland dækker udgifter til frikøb og transport (enten bil eller offentlig transport). Du tilmelder dig ved at sende en mail til formand Anne Grethe Rosenberg hurtigst muligt på anr@bupl.dk.

Benyt dette refusionsskema for kørsel.

Ses vi?

HUSK: Ingen arbejdsnedlæggelse!
Du må ikke nedlægge arbejdet for at deltage i denne begivenhed.

Her er programmet:

Jesper Højer, tillidsrepræsentant fra Silkeborg foran Forligsinstitutionen den 24. april

Tillidsrepræsentanter og en fællestillidsrepræsentant fra Odder foran Forligsinstitutionen den 25. april

Silkeborg, den 24. april, kl. 17-19:

De faglige organisationer i Silkeborg (Fagligt Fællesskab) arrangerer en demonstration på Torvet, tirsdag den 24. april, kl. 17:00-19.00.  Der vil være både taler og underholdning med bla. Folkeklubben. Arrangementet er en frivillig aktivitet, som strejkeramte BUPL-medlemmer i Silkeborg Kommune og andre BUPL-medlemmer kan deltage i.

Demonstration 24. april i Silkeborg

 

Horsens, den 23. april, kl. 16-18

I forbindelse med forligsmandens udskydelse, arrangerede de faglige organisationer en fælles demonstration på Rådhustorvet i Horsens, mandag den 23. april kl. 16-18:

AFLYST: Silkeborg, den 23. april, kl. 9:

Hvis strejken bliver en realitet, mødes alle strejkende medlemmer under Fagligt Fællesskab (herunder BUPL-medlemmer) til et fælles møde i Silkeborg Kommune. Mødet foregår den 23. april, kl. 9 i Arena Midt, Hasselvej 15, 8620 Kjellerup. Vi registrerer alle fremmødte BUPL-medlemmer med henblik på strejkeunderstøttelse.

Forligsinstitutionen, den 20. og 21. april:

Formand Anne Grethe Rosenberg og næstformand Ann S. Pedersen stod fanevagt ved Forligsinstitutionen i København for at bakke vores landsformand Elisa Bergman op, da hun og de øvrige forhandlere sad ved de timelange marathonforhandlinger:

 

 

Horsens, den 20. april, kl. 7-8:

Fredag den 20 april kl. 7.00 – 8.00 er der #SkuldervedSkulder-aktion i Horsens. Her vil BUPL, socialrådgiverne og FOA-folk vil være synlige ved indfaldsvejene samt på Banegården i Horsens.
Alle er velkomne til at vise forhandlingsparterne i Forligsinstitutionen, at vi står #SkuldervedSkulder.

Vil du være en del af denne aktion så kontakt Carsten FOA på mail: carj@foa.dk.

Forligsinstitutionen, den 20. april, kl. 9:

Til TR’er i Østjylland:
Vores forhandlere har fortsat brug for støtte og opbakning ved de højspændte forhandlinger. Du får mulighed for at opleve den helt fantastiske stemning, som er foran Forligsinstitutionen, hvor vi står faneborg kl. 9-10, når BUPL og de andre fagforeninger går til forhandlingerne.

Der er frikøb og kørselsgodtgørelse
BUPL Østjylland dækker udgifter til frikøb og transport (enten bil eller offentlig transport). Du tilmelder dig ved at sende en mail til formand Anne Grethe Rosenberg hurtigst muligt på anr@bupl.dk.

Ses vi?

Samsø, den 18. april, 16:15:

Der var en stor demonstration for alle offentlige ansatte på Samsø onsdag den 18. april, kl. 16:15 på p-pladsen ved TIF. Her talte blandt andet  formand for BUPL Østjylland Anne Grethe Rosenberg og Hedvig Hauge fra Dansk Sygeplejeråd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pædagoger og politiet stod #SkuldervedSkulder på Samsø, da næsten hele øens befolkning var på gaden for at sende et klart budskab om, at de alle ønsker #EnLøsningForAlle.

 

Demonstration foran Forligsinstitutionen, den 17.-18. april:

BUPL Østjyllands formand og hovedbestyrelsesmedlemmer “stod brandvagt” foran Forligsinstitutionen, mens arbejdsmarkeds parter forhandlede om OK ’18 i 11. time. Hovedbestyrelsesmedlem Lone Bay udtalte sig til TV2 News om fagbevægelsens ønske om #enløsningforalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randers, den 17. april, kl. 17:

Forhandlingsfællesskabet i Randers afholdt med opbakning fra LO Randers en fælles aktion tirsdag den 17. april 2018, kl. 17:00. Her leverede Thomas Buttenschøn og Peter Vildmand underholdningen. Mange, blandt andet pædagoger fra Favrskov, var mødt op for at bakke op om #enløsningforalle.

 

Silkeborg, den 14. april, kl. 10-12:

De faglige organisationer i Silkeborg (Fagligt Fællesskab) mødtes på Torvet, lørdag den 14. april, kl. 10-12. Der var opstillet et telt, så borgere kunne høre om OK ’18 over en kop kaffe. Formålet var at skabe synlighed omkring vores arbejde og de aktuelle forhandlinger om OK ’18. Der var en “løsningskage” til alle forbipasserende:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randers, den 10. april, kl. 14, 15 og 16:

En række LO- og FTF-fagforeninger for offentligt ansatte var med opbakning fra LO Randers gået sammen om at gøre tirsdag den 10. april til en aktivitetsdag for OK ’18 i Randers. Der blev delt gulerødder og flyers i byens gader og bilerne dyttede anderkendende af optoget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Horsens, den 7. april 2018: Lokale TR-folk frygter konflikt, men håber på forlig

Søndergade i Horsens var lyserød og grøn: Lokale fagforbund gik på gaden for at sætte fokus på deres kamp ved overenskomstforhandlingerne. Budskabet var klart: De ønsker ikke en lockout, de ønsker en overenskomst, der gavner alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedensted, den 6. april:

TR-erne i Hedensted bakker op om de offentlige ansatte. De står skulder ved skulder for #EnLøsningForAlle:

 

 

 

 

 

 

 

 

27. marts 2018:

Repræsentanter for Forhandlingsfællesskabets faglige organisationer i Randers arbejder for #EnLøsningForAlle:

 

 

 

 

 

 

 

 

22. marts 2018:

Demonstration på Store Torv i Aarhus:
Tusindvis var mødt op til demonstration på Store Torv for at bakke op om de offentligt ansatte.

TR stormøde i Fredericia:
Mere end 11.000 tillidsrepræsentanter var mødt op til TR stormøde i Fredericia. Bettina Laursen, der er tillidsrepræsentant i Silkeborg Kommune, blev interviewet til Aftenshowet.

 

På det første billede ses fire tillidsrepræsentanter fra Horsens og på det sidste en tillidsrepræsentant fra Skanderborg.

 

Torsdag d. 22. marts holdt den samlede fagbevægelse demonstration på Store Torv i Aarhus fra kl. 17-19. Alle fagforeninger stod samlet bag demonstrationen og sendte et tydeligt signal til arbejdsgiver om, at de skal komme til forhandlingsbordet og finde en løsning for alle.

Demonstration, Store Torv Aarhus, 22. marts 2018 kl. 17


19. marts 2018:

I Silkeborg teater og kulturhus deltog 300 medlemmer til møde om den forestående strejke. Formand Elisa Bergmand gav et politisk oplæg om status. Formand for BUPL Østjylland, Anne Grethe Rosenberg, introducerede medlemmerne i den beredskabs- og aktivitetsplan, som forhandlingsfællesskabet har planlagt. Deltagerne fik udleveret huer med logoet #ViErMereVærd.
Stemningen var god og spørgelysten stor. Tak til de fremmødte!

Midtjyllands Avis var til stede på aftenen og tog en række billeder, som kan ses her.


16. marts 2018:

Tillidsrepræsentanterne i Silkeborg er klar til strejke.


15. marts 2018:

Fællestillidsrepræsentanter og ledertillidsrepræsenter var samlet med BUPL Østjyllands valgte og sekretariat og holdt møde om beredskabsplaner i de østjyske kommuner i forbindelse med lockouten. Vi håber snart, der findes en løsning.

 


28. februar 2018:

Offentligt ansatte fortjener bedre løn og arbejdsvilkår ved overenskomstforhandlingerne 2018. Det slår BUPL Østjyllands formand, Anne Grethe Rosenberg, og resten af BUPL’s lokale formænd og -kvinder fast her.