Podcast: Arbejdsmiljø og trivsel under Corona (Aarhus)


Corona har sat sit alvorlige præg på mange medarbejders arbejdsliv. Denne podcast-serie sætter fokus på arbejdsmiljø og trivsel under Coronakrisen. I afsnit 2 besøger vi pædagogen Rikke Bech Schmidt i Aarhus.


Udgivet d. 8. april 2021

Nye retnings- og forholdsregler har i et år præget arbejdslivet. Og helt nye rutiner er blevet hverdag. Bekymringer over at bringe smitte med hjem til familien er en konsekvens for mange, og en del ønsker at blive vaccineret så hurtigt som muligt. Nogle kæmper med og oplever begrænsningerne ved virtuelle møder, mens andre bærer på en følelse af aldrig at slå til.

I podcastserien ”Når arbejdsdagen får corona” giver blandt andre sygeplejersken, pædagogen og buschaufføren indblik i deres arbejdsliv og de dilemmaer, som en coronakrise fører med sig.

I foreløbigt 7 afsnit tager podcastserien lytterne med ind bag afspærringer og plexiglas i en hverdag, som Corona med ét har ændret. Vært Cecilie Winding ser sammen med programmets gæst nærmere på, hvordan Corona har påvirket arbejdsglæden, de fysiske rammer, samarbejdet og tilliden det seneste år rundt om på arbejdspladserne. Hvad sker der, når sundhedsfaglige retningslinjer stiller nye krav til den omsorg, borgerne har brug for? Eller når smitten kommer inden for arbejdspladsens mure?

Torsdag den 8. april udkommer podcasten ’Corona i børnehøjde’. Her tager vi forbi den integrerede institution Ellevang og taler med pædagog Rikke Beck Schmidt om hendes hverdag under Coronakrisen. Her gør pædagogerne på Ørnestuen alt, hvad de kan for at skabe en tryg og udviklende hverdag for børnene på trods af afspærringsbånd på legepladsen, daglig legetøjs-vask og forældrekontakt med afstand. Du kan fx finde denne episode her: https://naararbejdsdagenfaarcorona.buzzsprout.com

Alle afsnittene er desuden at finde i din foretrukne podcastapp – Spotify, Apple podcast, Google podcast, Soundcloud – og hver torsdag udkommer et nyt afsnit.

Podcastserien er udarbejdet af fagforeningerne i Region Midtjylland og Aarhus Kommune, samlet i henholdsvis DRO og DKF.