BUPL Århus og pædagogerne i medierne (Aarhus)


Omtaler af det pædagogiske område i medierne


Opdateret d. 14. januar 2022

DR.dk: Daginstitutioner lagt ned af corona-syge medarbejdere: Støttepartier vil have ministeren på banen
SF, Radikale og Enhedslisten vil have en løsning for coronaramte kommuner.

Lokalavisen: Kaosramte daginstitutioner trygler forældre om hjælp
Mange daginstitutioner har i den seneste tid været så pressede, at de har måtte opfordre forældre til at holde deres børn hjemme eller hente tidligt.

Stiften: Flere uddannede hænder søges: Det er mig, der står i lort til halsen
På alt for mange pædagogiske arbejdspladser rundt omkring er der mangel på hænder. Faglærte, uddannede hænder. Der er mangel på fagfolk.

Information: Vi skal stole på omsorgsmedarbejderes evner og faglighed, hvis vi vil beholde dem
Sygeplejersker, folkeskolelærere og pædagoger siger i øjeblikket siger op og er sygemeldte. Der tales her meget om løn. Men kun fordi det er det eneste sprog, der er tilbage. De ansatte ved godt, at der ikke længere kan tales om faglig fornuft.

Stiften: Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses
Skærpede tiltag på pasnings- og skoleområdet i Aarhus på grund af stigende smittetal. Samtidig skal alle ansatte i hele kommunen have coronapas fra mandag.

DR.dk: Institutionsledere uden tid med børnene regnes med i normeringerne: ‘Det er helt sort’
Lovforslaget om bedre normeringer blev behandlet første gang i Folketinget i dag, tirsdag den 23. november 2021.

TV2 Østjylland: Børneboom i Aarhus: Der mangler 1.000 personer som Mads og Charlotte
Hos BUPL har de længe forsøgt at råbe politikerne op, og nu ser det endelig ud til at være lykkedes. Derfor har de i Aarhus også indgået et samarbejde med kommunen, hvor de tilbyder kurser til nyuddannede pædagoger.- Vi kan se, at der er nogen, som får det første job og derefter stopper ret hurtigt i faget igen. Der vil vi med den her indsats gerne se, at det er noget, vi kan forandre, siger Helle Ebsen, der er næstformand i BUPL Århus.

Stiften: Pædagogerne satser på et velvilligt nyt byråd: Vi bør have flere ansatte og bedre løn
Aarhus og Københavns kommuner er allerede gået sammen om at finde konkrete løsninger, der kan skubbe i den rigtige retning. Det skal de nye byrådspolitikere i Aarhus Byråd også tage hånd om og være med til at udvikle på og sikre en lokalt prioriteret indsats for at tiltrække og fastholde pædagoger i Aarhus.

Stiften: Det er på tide at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne
Hvis vi ønsker at sikre børns trivsel og udvikling, så må der ske en ændring nu, så der kommer flere voksne ud i SFO’erne. … Pædagogerne anbefaler selv, at der er en voksen til ni børn i SFO’erne. Det er et godt mål at sætte, fordi det vil give tid til at tale sammen om sorg, konflikt og glæde, og til at give børn oplevelsen af, at de bliver set, hørt og anerkendt.

Stiften: Pædagogerne minder om: Valg af skole er også valg af skolefritidsordning
En skoledag fyldt med kreativitet, kammeratskab og stærke og mangfoldige børnefælleskaber udfolder sig både i den obligatoriske tid i undervisningen og i fritiden i SFO.

Stiften: Stivnakket kommune eller krævende forældre?
Rådmand Thomas Medom holder fast i, at Aarhus Kommune skal bruge ressourcerne bedst muligt med børnene i centrum.
– Situationen i Midtbyen taget i betragtning betyder det, at vi aktuelt må henvise børn til dagtilbud med plads, forklarer han.

piopio.dk: De skal løse udfordringen med offentlig uligeløn
Det må ikke blive en syltekrukke, lyder det fra pædagogernes fagforening om den lønstrukturkomité, der skal se på udfordringer med uligeløn i det offentlige.

Stiften: Håbløst at få frisk luft ind
Samsøgades Skole er en smuk og bevaringsværdig bygning, men den er problematisk at anvende, da udluftning er et problem – især for de klasser, som ligger højt oppe i bygningen.

DR P4 Østjylland: Der kommer til at mangle pædagoger i Aarhus
Formand for BUPL Århus udtaler sig om spydspidsinitiativet hvor BUPL Århus, BUPL Hovedstaden, BUPL forbund, 2 professionshøjskoler og 2 kommuner går sammen om projekt der skal vise vejen til øget rekruttering og fastholdelse af pædagoger. (indslaget starter 27 minutter inde i udsendelsen).

Berlingske: Coronakrisen gav flere voksne per barn i daginstitutioner
Nye tal viser bedring i normeringer i børnehaver og vuggestuer. Men tallene kan reelt ikke bruges, siger BUPL.

JP Aarhus: Bupl kræver »ordentligt byggeri« som erstatning for skimmelramte pavilloner
Syv pavilloner i aarhusianske daginstitutioner skal rives ned, efter at der er konstateret råd og skimmel i bunden af bygningerne. Og det skal ske hurtigt, lyder det fra pædagogernes fagforening.

JP Århus: Byrådspartier kræver snarlig handling på skimmelramte pavilloner
Det er ikke ny viden for Lone Norlander Smith (EL), at flere daginstitutioner i Aarhus Kommune er bedagede og i risiko for råd og fugt. Ekspert peger på, at skimmelsvamp kan påvirke indeklimaet, selv om det sidder i konstruktionerne.

Stiften: Mere frihed til skolerne er en god idé: Men pengene skal altså følge med
Vi tror på, at det er godt for børn og unge at få lidt mere tid i de frie rammer i de fritidspædagogiske fritidstilbud, som vi har i Aarhus. For Århus Forældreorganisation og BUPL er det imidlertid afgørende, at der følger en finansiering af fritidstilbuddene med fra byrådet”, skriver Marianne Gilbert Nielsen og Anne Ernst Grøndal.

Stiften.dk: To voksne i klasserne – til glæde for børnene
To fagligheder kan have et bredere fokus på det enkelte barns trivsel, udvikling og læring, og to voksne giver selvfølgelig større mulighed for at sikre den nødvendige trivsel og læring for alle børn i klassen. Med to voksne i klasseværelset er der langt bedre muligheder for at dyrke den relation mellem lærer og barn eller pædagog og barn, som er så vigtig for trivslen.

Altinget.dk: Udkastet til loven om minimumsnormeringer er landet: Her er de vigtigste punkter
Lederne tæller 85 procent med i normeringsopgørelsen, private pasningsordninger kan se frem til at få lavere kommunalt tilskud, og der er nye regler på vej for tilsynet med kvaliteten i daginstitutionerne.

Danskekommuner.dk: Hvor er pædagogen med guitaren blevet af?
Der er noget galt med pædagoguddannelsen. Den har mistet prestige og forbindelse med praksis, mener mange pædagoger og daginstitutionsledere.

Politiken.dk: En god pædagog kan sætte sig ind i, hvad børn forsøger at udtrykke, tage det alvorligt og lytte
Politiken har spurgt tre eksperter i fagpanelet bag Pædagogprisen om, hvad en god pædagog egentlig er.

DR.dk: Brinkmanns Briks: Ødelægger institutionerne vores børn? (radio)
Giver vi dem en ordentlig begyndelse på livet, når vi afleverer dem på dørtrinnet til en pædagog? Det finder jeg ud af i dag, og der er heldigvis håb for de små.
Gæster: Grethe Kragh-Müller, lektor ved Danmarks institut for pædagogik og uddannelse ved Aarhus Universitet og Line Togsverd, docent ved UC Syd og forsker i barndomspædagogik.