BUPL Århus og pædagogerne i medierne (Aarhus)


Omtaler af det pædagogiske område i medierne


Opdateret d. 23. september 2021

DR P4 Østjylland: Der kommer til at mangle pædagoger i Aarhus
Formand for BUPL Århus udtaler sig om spydspidsinitiativet hvor BUPL Århus, BUPL Hovedstaden, BUPL forbund, 2 professionshøjskoler og 2 kommuner går sammen om projekt der skal vise vejen til øget rekruttering og fastholdelse af pædagoger. (indslaget starter 27 minutter inde i udsendelsen).

Berlingske: Coronakrisen gav flere voksne per barn i daginstitutioner
Nye tal viser bedring i normeringer i børnehaver og vuggestuer. Men tallene kan reelt ikke bruges, siger BUPL.

JP Aarhus: Bupl kræver »ordentligt byggeri« som erstatning for skimmelramte pavilloner
Syv pavilloner i aarhusianske daginstitutioner skal rives ned, efter at der er konstateret råd og skimmel i bunden af bygningerne. Og det skal ske hurtigt, lyder det fra pædagogernes fagforening.

JP Århus: Byrådspartier kræver snarlig handling på skimmelramte pavilloner
Det er ikke ny viden for Lone Norlander Smith (EL), at flere daginstitutioner i Aarhus Kommune er bedagede og i risiko for råd og fugt. Ekspert peger på, at skimmelsvamp kan påvirke indeklimaet, selv om det sidder i konstruktionerne.

Stiften: Mere frihed til skolerne er en god idé: Men pengene skal altså følge med
Vi tror på, at det er godt for børn og unge at få lidt mere tid i de frie rammer i de fritidspædagogiske fritidstilbud, som vi har i Aarhus. For Århus Forældreorganisation og BUPL er det imidlertid afgørende, at der følger en finansiering af fritidstilbuddene med fra byrådet”, skriver Marianne Gilbert Nielsen og Anne Ernst Grøndal.

Stiften.dk: To voksne i klasserne – til glæde for børnene
To fagligheder kan have et bredere fokus på det enkelte barns trivsel, udvikling og læring, og to voksne giver selvfølgelig større mulighed for at sikre den nødvendige trivsel og læring for alle børn i klassen. Med to voksne i klasseværelset er der langt bedre muligheder for at dyrke den relation mellem lærer og barn eller pædagog og barn, som er så vigtig for trivslen.

Altinget.dk: Udkastet til loven om minimumsnormeringer er landet: Her er de vigtigste punkter
Lederne tæller 85 procent med i normeringsopgørelsen, private pasningsordninger kan se frem til at få lavere kommunalt tilskud, og der er nye regler på vej for tilsynet med kvaliteten i daginstitutionerne.

Danskekommuner.dk: Hvor er pædagogen med guitaren blevet af?
Der er noget galt med pædagoguddannelsen. Den har mistet prestige og forbindelse med praksis, mener mange pædagoger og daginstitutionsledere.

Politiken.dk: En god pædagog kan sætte sig ind i, hvad børn forsøger at udtrykke, tage det alvorligt og lytte
Politiken har spurgt tre eksperter i fagpanelet bag Pædagogprisen om, hvad en god pædagog egentlig er.

DR.dk: Brinkmanns Briks: Ødelægger institutionerne vores børn? (radio)
Giver vi dem en ordentlig begyndelse på livet, når vi afleverer dem på dørtrinnet til en pædagog? Det finder jeg ud af i dag, og der er heldigvis håb for de små.
Gæster: Grethe Kragh-Müller, lektor ved Danmarks institut for pædagogik og uddannelse ved Aarhus Universitet og Line Togsverd, docent ved UC Syd og forsker i barndomspædagogik.