Pædagoger i Gladsaxes skoler får god start


Gladsaxe Kommune og BUPL Storkøbenhavn har netop indgået en aftale, der sikrer nyuddannede og nyansatte pædagoger i folkeskolen i Gladsaxe en god start i deres ansættelse.


Opdateret d. 27. september 2018

Borgmester Trine Græse, skolechef Michael Mariendal og faglig sekretær i BUPL Storkøbenhavn Randi Tielbo har i fællesskab udarbejdet aftalen. Aftalen indeholder et særligt introduktions- og uddannelsesforløb for alle nyansatte, såvel som at der aftales gode rammer for arbejdet i det første år som nyuddannet.

”Mange nyuddannede og nyansatte er selvfølgelig spændte på, hvad de skal bidrage med, og hvad der forventes af dem, når de begynder at arbejde som pædagoger. Med aftalen har vi skabt nogle gode rammer for deres arbejde i kommunen. Vi har f.eks. aftalt, at opgavernes omfang afspejler den helt naturlige manglende erfaring i det første arbejdsår, og at alle nyuddannede får tilknyttet en mentor,” siger Randi Tielbo, der er faglig sekretær i BUPL Storkøbenhavn.

Aftalen indebærer udover mentorordningen også, at de nyuddannede og nyansatte gennemgår en fælles obligatorisk grunduddannelse for pædagogiske medarbejdere i Gladsaxe Kommune, en fælles introduktionsdag for alle ansatte i kommune, et introduktionsforløb på arbejdspladsen og en trivselssamtale efter 12 uger med skoleledelse.
,