Nyd sommeren i fulde drag


VI skal i efteråret arbejde lige så fokuseret på normeringer og kvalitet, som vi har gjort i foråret. Det bliver også et stærkt fokus, at debatten breder sig til skole- og fritidsområdet, og vi er klar til at samarbejde med pædagoger, øvrige fagforbund, forældre og politiske partier i Nordsjælland, når vi skal øge presset for bedre kvalitet og normeringer for børn og pædagoger i skole og i fritid.


Udgivet d. 28. juni 2019

Af: Pernille Riis, Formand, BUPL Nordsjælland

Sommeren har ikke været lige så fast besluttet på at slå igennem som sidste år, men nu er den her i den grad, og vi håber, at den og alle løfterne holder ved. For vi trænger alle til sol, lys, luft – og flere pædagoger.

Sidste år ved denne tid kunne vi sige, at vi havde vundet en historisk sejr ved det stærke sammenhold og hårde arbejde under OK18.

Også i år har vi vundet en fælles historisk sejr

For hvor sidste forår stod i OK18’s tegn har dette forår været med et meget fast fokus på minimumsnormeringer. Og det har givet pote at holde ved. At insistere på, at den eneste mulighed for at sikre kvalitet er ved først at sikre, at der er tilstrækkeligt med pædagoger til børnene.
Vi har for alvor set og oplevet, hvor stor betydning det har, at vi samler os på tværs. At både pædagoger, fagforbund, forældre og politiske partier arbejder sammen om at nå et fælles mål.

Ny regering – nye vinde?

Vi ønsker Mette Frederiksen til lykke med dannelsen af den nye regering og Pernille Rosenkrantz-Theil ønskes til lykke med titlen som Børne- og undervisningsminister. Vi glæder os meget over den brede enighed omkring et stærkt og fornyet fokus på børneområdet hos både regeringsparti og støttepartier. Og vi vil naturligvis holde skarpt øje med, hvordan tiltag og midler forvaltes i lokalt regi her i Nordsjælland i de kommende år.

Og vi skal holde ved og fortsat kræve fokus! Både på kvalitet, pædagogandel og normeringer. Den fortsatte skarpe fokusering på disse emner er af stor vigtighed for alle pædagoger, børn og unge. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste for at få sat de væsentlige temaer på dagsordenen lokalt – også fremover.

Vilkårsundersøgelserne viser, at der stadig er kampe at kæmpe

BUPL’s årlige vilkårsundersøgelse bekræfter os jo desværre i, at der er behov for at koble disse temaer, som er så uendeligt vigtige for børnene med lige netop – pædagogernes arbejdsmiljø. Vi skal arbejde endnu hårdere for at synliggøre den direkte kobling overfor vores lokalpolitikere i Nordsjælland.

Resultatet af de undersøgelser, vi beder jer om at svare på, bruges til forhandlinger i hver enkelt kommune i Nordsjælland, men også til generel politisk bevågenhed nationalt som lokalt. Resultaterne vil indgå som en del af arbejdet omkring de allerede iværksatte budgetseminarer og budgetforhandlinger i kommunerne. Og vi skal blive ved med at gøre opmærksom på dem.

Vi skal have fokus på skole- og fritidsområdet

Vi skal i efteråret arbejde lige så fokuseret på normeringer og kvalitet, som vi har gjort i foråret. Det bliver også et stærkt fokus, at debatten breder sig til skole- og fritidsområdet, og vi er klar til at samarbejde med pædagoger, øvrige fagforbund, forældre og politiske partier i Nordsjælland, når vi skal øge presset for bedre kvalitet og normeringer for børn og pædagoger i skole og i fritid.

Med disse ord ønsker jeg alle en velfortjent ferie og god sommer – med masser af dejlige oplevelser.

Pernille Riis
Formand
BUPL Nordsjælland