Ny aftale i Stevns Kommune:
Sikrer god forberedelsestid


BUPL Sydøst og Stevns Kommune har indgået en professionsaftale for skolepædagogerne.


Udgivet d. 2. december 2020

Daniel Gottrup, Stevns Kommunes centerchef i Børn & Læring, og Joakim Rex Blankschøn, faglig sekretær i BUPL Sydøst.

Det er vigtigt, at skolepædagogerne får tid til forberedelse ligesom deres lærerkolleger. Forberedelsestid er derfor et centralt element i professionsaftale for skolepædagoger, som BUPL Sydøst har indgået med Stevns Kommune.

– Når forberedelsestiden er indskrevet i professionsaftalen, skaber det et godt fundament for at styrke kvaliteten i det pædagogiske arbejde, siger faglig sekretær i BUPL Sydøst Joakim Rex Blankschøn.

Generelt skaber professionsaftalen en god ramme for planlægningen af pædagogernes arbejde på skolerne, mener Joakim Rex Blankschøn.

– Med aftalen i hånden italesætter vi også vigtigheden af den pædagogiske profession som fag. Pædagogfagligheden skal sættes i spil i både undervisningen og i SFO’erne. I både faglige og sociale fællesskaber, siger den faglige sekretær.

På den anden side af forhandlingsbordet sad Daniel Gottrup, Stevns Kommunes centerchef i Børn & Læring. Også han ser gode perspektiver i professionsaftalen.

– Det er mit håb, at aftalen vil bidrage til at fastholde og tiltrække pædagogisk personale, siger Daniel Gottrup til kommunens egen hjemmesiden, Stevns.dk.