Nu lægger vi det nødvendige pres på arbejdsgiverne


Konflikt. Ja – det peger i den retning. Fredag besluttede vi endeligt i Forhandlingsfællesskabets repræsentantskab – de 51 organisationer i kommuner og regioner – at varsle konflikten. Vores kollegaer på statens område har gjort det samme. Vi er enige om, at vi gør det, som vi er nødt til.


Udgivet d. 3 marts, 2018

Jeg fik faktisk kuldegysninger, da vi senere fredag holdt stormøde for formændene for de mere end 80 organisationer på det offentlige arbejdsmarked. Vi repræsenterer over 800.000 danskere. Det er aldrig sket i nyere tid, at vi på den måde står op for hinanden og vores fælles krav. Retten til at forhandle løn- og arbejdsvilkår.

Tidligere på ugen var der møde i Forligsinstitutionen, og indholdet af mødet er underlagt tavshedspligt, så det kan jeg ikke referere fra. Men jeg kan sige så meget, at det var nærmest lidt komisk at opleve Michael Ziegler og Sophie Løhde inden mødet i Forligsinstitutionen. Når de stod foran medierne og talte om, hvor villige de var til at forhandle. For den villighed har vi ikke set de seneste par måneder.

Michael Ziegler ville oven i købet bede om, at vi udsætter konfliktvarslerne, så vi kan forhandle “i ro”. Der har været masser af ro – så nu trækker vi det sidste og tungeste værktøj i værktøjskassen frem. Vi varsler konflikt. Nu lægger vi det nødvendige pres på arbejdsgiverne så de kan se, at vi mener det alvorligt. Vi er mere værd! Det budskab går igen og igen, når jeg møder medlemmer og tillidsrepræsentanter i disse dage. I kan se en lille video fra mit møde med 200 tillidsrepræsentanter i Storkøbenhavn.
Se video fra TR mødet i Storkøbenhavn

I får direkte besked

Det bliver en landsdækkende konflikt, for vi er mange fagforeninger, der konflikter sammen. Vi har i første omgang udtaget 70.000-80.000 medlemmer fra alle organisationerne, og i BUPL åbner vi med cirka 5.000 pædagoger.

Det er vigtigt for os, at de berørte medlemmer er de første, der får besked.  Inden vi offentliggør de kommuner, der er udtaget til konflikt. I får direkte besked tirsdag den 6. marts, hvis I er udtaget til konflikt, så I ikke skal læse om det i pressen eller på sociale medier først.

Vi har i hele processen koordineret tæt med Danmarks Lærerforening, så vi går samlet ud på tirsdag. Det er jeg utrolig glad for. Det er ikke lykkedes i samme omfang med FOA – mest fordi de har nogle andre hensyn med rigtig mange overenskomstgrupper.

Men vi skal nok udførligt fortælle, hvordan man skal forholde sig, hvis man er udtaget til konflikt. Det er også vigtigt at huske, at konflikten tidligst kan træde i kraft den 4. april. Du kan løbende holde dig opdateret på vores hjemmeside om konflikten.

Forældrene bakker op

Der er i øvrigt en del journalister, der er begyndt at spørge mig, hvordan vi forholder os til, at så mange forældre nu kommer i klemme. Og om vi i det hele taget er sikre på, at vi har opbakning fra forældrene.

Til det siger jeg, at vi netop ”kun” har udtaget cirka 5.000 pædagoger til konflikt i første omgang – og laver en stærk politisk markering. Det er Kommunernes Landsforening, der truer med en lockout, der så vil lamme alle landets daginstitutioner. Og dermed også presse forældrene yderligere.

Vores fagblad Børn&Unge har også spurgt forældreorganisationerne i Danmark, hvordan de forholder sig til en eventuel konflikt. Her er opbakningen stor. Forældrene forstår godt, at vi kæmper for vores ret til at forhandle og forbedre vores løn- og arbejdsvilkår. Det er jo os, der står med deres børn og unge hver dag – os, der gør en kæmpe forskel for, at de trives og lykkes.
Læs artiklen : Forældre står bag pædagoger: God kamp!

Den opbakning vil vi gøre, hvad vi kan for at beholde. Derfor lukker vi heller ikke alle arbejdspladser, men viser med en stærk markering. Det er arbejdsgiverne, vi vil ramme – ikke forældre og børn.

 


Kom tæt på OK med Elisa