Kvindernes Internationale Kamp- og Festdag den 8. marts (Aarhus)


Til dette års 8. marts på Kvindemuseet giver en række forskellige grupper deres bud på, hvordan feministiske fremtider kan se ud. Vi spørger til, hvordan vi i en mangfoldig verden kan stå sammen og skabe bedre og mere ligestillede fremtider for os alle.


Udgivet d. 21. februar 2020

8. marts 2020 i Aarhus

I Kvindemuseet, Domkirkeplads 5, kl. 10-22. Entre 20 kr. Børn gratis.

I år på Kvindernes Internationale Kamp- og Festdag ser vi fremad!

Det har vi som feminister altid gjort – feminisme og kvindekamp udspringer nemlig netop af at turde forestille sig bedre fremtider. Fremtider, hvor kønnene er mere lige, hvor den økonomiske ulighed i verden er mindre, hvor det trygge liv ikke er et privilegie forbeholdt de få, og hvor grundlæggende rettigheder som uddannelse, sundhed og ytringsfrihed gælder alle mennesker.
Men lige nu står vi midt i en tid, hvor fremtiden virker mere usikker, end den har gjort længe. Hvad kommer der til at ske, når flere steder bliver ubeboelige på grund af klimakrisen? Hvordan skal vores velfærdssamfund kunne eksistere i en tiltagende globaliseret verden, når krig, konflikt og klima presser de politiske og nationale strukturer, vi kender? Og hvad er det egentlig for en verden og et samfund vi ønsker at overdrage til vores børn?

Se mere på Kvindemuseet