Klart signal fra pædagogerne: Vi skal have mere i løn


Genvalg til Elisa Rimpler på BUPL’s kongres og klart krav om et opgør med pædagogernes lønefterslæb.


Udgivet d. 27. november 2020

BUPL’s formand gennem de sidste seks år, Elisa Rimpler, blev fredag genvalgt til en ny 2-årig periode. Det skete til stående bifald og trampen i gulvet på BUPL’s kongres i Nyborg.

Klapsalverne nåede dog nye højder, da formanden i sin beretning lovede at kæmpe for at gøre op med det historiske lønefterslæb, som pædagogerne lider under.

”Det handler ikke om, at andre offentlige faggrupper tjener for meget. Det handler om, at vi som pædagoger tjener alt, alt for lidt. Det skal vi have gjort noget ved. Og jeg er glad for, at kongressen også i den grad i dag tilkendegiver, at det er en kamp, vi skal gå hele vejen med,” siger Elisa Rimpler om valget og fortsætter:

”Vi er kommet langt de seneste år og har opnået flotte resultater for børn og pædagoger og heldigvis kæmper vi ikke alene. Vi skylder en stor tak til forældre, børneorganisationer og flere partier for opbakningen. Nu tager vi fat på et travlt og spændende år. Forhandlingerne om den historiske lov om minimumsnormeringer er inde i den absolutte slutfase, pædagoguddannelsen skal evalueres og overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte venter lige om hjørnet,” siger Elisa Rimpler.

Kongressen fik også vedtaget fem nye pejlemærker for indsatsen på fritidsområdet, som BUPL’s forretningsudvalg og hovedbestyrelse skal arbejde med i de kommende år. Herunder en målsætning for minimumsnormeringer på 1:9 for de 6-9-årige.

På kongressen skulle der også findes et ny medlem af BUPL’s forretningsudvalg som erstatning for Mette Skovhus Larsen, som har valgt at udtræde efter otte år på posten som faglig sekretær i forbundet. Kongressen valgte Bitten Persson, fællestillidsrepræsentant i Lejre Kommune.

Faglig sekretær Lars Søgaard opnåede genvalg på kongressen. Det gjorde ligeledes næstformand Birgitte Conradsen og hovedkasserer Lasse Bjerg Jørgensen.

Yderligere kontakt: 
Søren Geisler, pressechef
31199078, sog@bupl.dk