KL er ved at score et kæmpe selvmål


Det har været underligt at følge arbejdsgivernes retorik om overenskomstforhandlingerne de seneste dage. De har varslet lockout for 440.000 medarbejdere i det offentlige, og det gør de ifølge eget udsagn for at få gang i forhandlingerne i Forligsinstitutionen.


Udgivet d. 9 marts, 2018

KL har varslet lockout på det kommunale område for 250.000 medarbejdere, og som chefforhandler Michael Ziegler sagde til TV2 News: ”Det er for at etablere en situation, hvor det ikke kun er os, der er under pres, men også vores modpart”.

Desværre for Michael Ziegler så ser det ud til, at KL er ved at score et kæmpe selvmål. For det er nemlig på et meget svagt mandat, at KL har truffet beslutning om lockout. Siden udmeldingen i pressen har Enhedslisten, SF og Radikale kritiseret beslutningen, og Dansk Folkeparti er også begyndt at røre på sig.

Jeg har de seneste dage været til KL-topmøde i Aalborg og selv talt med flere lokale politikere om beslutningen. Fra mange forskellige partier. Der er røre i andedammen. De forstår ikke, at KL optrapper konflikten. Det forstår jeg sådan set heller ikke, så det bliver spændende at følge, om det får betydning for KL’s forhandlingsvilje ved det næste møde i Forligsinstitutionen i næste uge.

Der har været en livlig trafik på BUPL’s hjemmeside de seneste dage. Det siger sig selv, når KL varsler lockout og siger, at det vil ramme alle daginstitutioner og skoler. Vi har dog formelt ikke modtaget lockoutvarslet fra KL endnu. Det sender de først på mandag, men vi skal nok give jer direkte besked, når vi kan se sort på hvidt, om jeres arbejdsplads er omfattet af lockouten.

Fredag var jeg til møde med tillidsrepræsentanterne i Aalborg og i Hjørring. Det var fantastisk at mærke opbakningen og kampgejsten. Tak for det! Alle er med på, at vi selvfølgelig står sammen om et reelt lønløft og et forsvar for seniordagene ved denne overenskomst.

Arbejdsgiverne forsøger gang på gang at få os til at se grådige ud. Som om vi vil tage i stedet for at give. Men som pædagog Rikke Smedegaard så rigtigt sagde torsdag aften i Debatten på Danmarks Radio: ”Hvis der er noget, som vi gør hver eneste dag, så er det at give af os selv”. Lad det være sagt med det samme, at den sætning stod tilbage som det skarpeste budskab, da udsendelsen var slut.

Rigtig god weekend. Vi skrives ved i næste uge, når der er nyt om lockout og forhandlingerne i Forligsinstitutionen.


Kom tæt på OK med Elisa