Kampen for en mere retfærdig løn står vi sammen om


Flere politiske partier er ved at være klar til at diskutere et opgør med tjenestemandsreformen. Reformen har siden 1969 betydet en uretfærdigt lav løn.


Udgivet d. 25. maj 2021

Dengang blev de kvindedominerende fag som pædagoger og sygeplejersker indplaceret lavest i lønhierakiet. Deres løn var en biindtægt til mandens løn, som var hovedforsøger. Den indplacering, som politikerne dengang gav kvinderne, er der ikke siden blevet justeret på. De kvindedominerede fag, som pædagoger og sygeplejersker, har derfor et stort lønefterslæb.

Men selvom politikerne gerne vil diskutere, så er problemet ikke løst med snak. Vi er nødt til fortsat at lægge et pres på politikerne, så der sker noget. Vi skal ikke sidde på hænderne og vente.

Pædagog Marie Tarp vil på det kraftigste opfordre andre pædagoger til at møde op til Tjenestemands Tirsdag.

Pædagogers lønefterslæb kan ikke indhentes ved overenskomstforhandlingerne alene. Det har vi ventet på i mange år. Vi kan ikke bare gå rundt og brokke os til hinanden. Det har vi gjort i mange år og ingen har lyttet. Vi må sige fra sammen. Skulder ved skulder. For vi pædagoger fortjener mere i løn til det stykke faglige arbejde vi gør hver dag, så Danmark kan kører rundt. 

Vi ved at den “danske model” desværre ikke har noget at sige, da loven er bestemt politisk. Derfor er det endnu mere vigtigt, at vi står sammen. Vi pædagoger er i samme båd, vi er de dårligst betalte, selvom vi har en mellemlange uddannelse. Så derfor vil jeg opfordre til at komme med til Tjenestemands Tirsdag”.

Det er hver tirsdag fra kl. 15.30 til 17.00 på Gammeltorv i Aalborg.

Alle pædagoger kan være med til at lægge pres på politikerne. Det kan man både gøre ved at blande sig i debatten i forskellige medier, men også ved at møde op til Tjenestemands Tirsdag hver tirsdag i Aalborg. BUPL Nordjylland vil være med hver tirsdag, så kom og deltag sammen med os.

Der er kommet én pædagog med i planlægningsgruppen, som står for at arrangerer Tjenestemands Tirsdag, men der er også plads til andre pædagoger. Hvis du vil høre mere om planlægningsgruppen, så er du velkommen til at kontakte mig”, fortæller Susanne Højgaard, næstformand i BUPL Nordjylland.

Du kan kontakte Susanne Højgaard på mobil 61 20 74 39 eller e-mail shj@bupl.dk