Kampen er først fløjtet af, når vi er i mål med urafstemningen


I de her dage er jeg og resten af forretningsudvalget på tur rundt i landet for at møde jer. Vi præsenterer resultatet af forhandlingerne, der helt konkret handler om din lønseddel og din hverdag. Vi har nået et godt resultat, men OK18 er meget mere, end hvad der kan opgøres i procenter. Det er vigtigt at huske, når du afgiver din stemme. Din stemme er vigtig.


Udgivet d. 16 maj, 2018

Nu, hvor overenskomstresultatet er i hus, og solen skinner udenfor, så kan hele forløbet med forhandlingerne sagtens komme til at træde lidt i baggrunden. Vi kan overse, hvor vigtigt det er, at vi alle sammen bruger vores stemme ved urafstemningen, der er gået i gang i dag og fortsætter frem til d. 4. juni. For vi er altså ikke helt færdige med OK18 endnu. Kampen er først fløjtet af, når vi når i mål og har afstemningsresultatet.

Det konkrete resultatet er bestemt fornuftigt – og både jeg og hovedbestyrelsen anbefaler, at du stemmer JA . De fleste, der har fulgt med i processen, ved også, at resultatet ikke skal ses helt konkret og isoleret. For ved denne overenskomst var der meget mere på spil end kroner og øre. Det vidner et kig på de mange blogs, jeg har skrevet gennem det lange forløb, om.

Overenskomst 18 har også været kampen for velfærden og investering i en stærk offentlig sektor. En kamp, hvor vi fik befolkningens klare opbakning. Vi stod sammen om den danske forhandlingsmodel og de lige og frie forhandlinger. Det betyder, at vi kan se frem til, at vi i de næste år skal drøfte, hvordan vi gør forhandlingsmodellen på det offentlige arbejdsmarked mere fair med et mere lige magtforhold. Vi skal bl.a. sikre, at sparede lønkroner ved en konflikt går tilbage til arbejdspladserne og til velfærden.

Sidst, men ikke mindst, blev OK18 også kampen for et fornyet og stærkt sammenhold i fagbevægelsen – på tværs af fag og sektorer. En solidaritet, der kan udfordre arbejdsgiverne og sikre, at vi ikke som organisationer bliver taget ud og kørt over én for én. Det er gode perspektiver for en styrket fagbevægelse.
Så husk at du ikke alene stemmer om de konkrete forbedringer, men også om de vigtige værdier, der kom i spil – og som vi formåede at stå op for.

Din stemme er vigtig. En høj stemmeprocent er et stærkt signal om, at vi som pædagoger interesserer os for lønnen – og at vi forventer, at anerkendelsen viser sig i ordentlige løn-og arbejdsvilkår. Det signal har jeg brug for, når vi i BUPL skal skabe opbakning til nye løsninger på ligelønsproblemet. Og det er det bedste rygstød til de kommende forhandlinger med vores arbejdsgivere. På den måde siger vi højt, klart og tydeligt, at vi står stærkt sammen – også om vores fremtidige krav.

BUPL er en forening, der er drevet af aktive og engagerede medlemmer og den samtale, dialog og de debatter, vi har med hinanden. Det sætter retning for organisationen. Derfor er jeg – og resten af forretningsudvalget – rigtig glade for, at I er så mange, der dukker op til møderne om overenskomsten. Tak for det.

Giv fællesskabet din opbakning – brug din stemme. Jeg glæder mig til, at vi kan offentliggøre resultatet d. 4. juni kl. 12.00.


Kom tæt på OK med Elisa