Hvordan taler vi med forældre om konflikten?


Hvad skal vi sige til forældrene, når de spørger os pædagoger om strejke og lockout? Vi siger tingene, som de er. Her er nogle gode råd.


Udgivet d. 22. marts 2018

En del pædagoger er meget i tvivl om, hvordan de skal snakke med forældre i institutionen om en evt. kommende konflikt. I BUPL har vi flere gange fået spørgsmålet: Hvad siger vi til forældrene, når de spørger os om strejke og lockout?

Svaret er, at vi siger tingene, som de er – og står på mål for det. For eksempel:

 

OK18: Budskaber til forældrene

 

 • Pædagogerne er uenige med arbejdsgiver
  Som I ved, er der en stor uoverensstemmelse mellem os pædagoger og de kommunale arbejdsgivere om overenskomst 2018. Ja, faktisk er der uenighed mellem alle offentligt ansatte og deres arbejdsgivere i kommuner, regioner og stat.
 • Det handler om lønninger
  Uenigheden handler først og fremmest om vores løn. Vi mener ikke, at lønnen står mål med betydningen af det pædagogiske arbejde. Danmark er i et økonomisk opsving, og hvis ikke vi skulle have lønstigning nu, hvornår skulle vi så?
 • Vi oplever stor opbakning
  Vi oplever bred opbakning til vores kamp for en højere løn. Og vi oplever også stor forståelse for, at vi med strejke i 12 kommuner tydeligt markerer vores krav. Det svarer til godt 10 procent af vores medlemmer. Kommunerne har som modsvar valgt en – i vores øjne – unødigt omfattende og konfliktoptrappende lockout.
 • Vi håber på forståelse
  Vi håber, at I forældre har forståelse for situationen og finder en god løsning på de konsekvenser, en konflikt må få for jer. Samtidig beklager vi, at I bliver taget som gidsler i en strejke og lockout.