Hjælp os ud af suppedasen (Næstved)


Kobberbakkeskolen i Næstved, der har 1.700 elever, er løbet ind i store økonomiske vanskeligheder. Men den dårlige økonomi bør ikke ramme medarbejdere og børn, der intet ansvar har for problemerne. Der er brug for, at politikerne hjælper skole videre.


Udgivet d. 26. februar 2019

Af: Helle Frænde, fællestillidsrepræsentant for skolepædagogerne i Næstved og Amalie Kristensen, område-TR, Kobberbakkeskolen

Debat: Kobberbakkeskolen har brug for hjælp. For med en økonomi, der sejler, og et underskud på 10 mio. kr., vil det tage år at genrejse skolens økonomi. Børneudvalgets formand Lars Hoppe Søe (R) er tydeligt frustreret over situationen. Og man forstår ham. Alligevel er vi som tillidsrepræsentanter for pædagogerne på skolen ikke enige med ham i, at skolen selv må løse alle problemerne og finde pengene.

For at underskuddet ikke skal vokse yderligere, har skolen allerede indført ansættelsesstop. Det er ok, og som pædagoger gør vi gerne en ekstra indsats for vores skole og for børnene. Men vi frygter den dag, hvor vi tvinges til at betale pengene tilbage med hårde nedskæringer og fyringer. For konsekvenserne af Lars Hoppe Søes synspunkt er, at regningen i sidste ende ender ude hos medarbejderne og de børn, vi skal passe på og gøre dygtige. Ikke hos dem, som har ansvaret.

Som tillidsrepræsentanter har vi længe haft en fornemmelse af, at noget var galt med skolens økonomi. Derfor har vi gennem de seneste måneder gentagende gange bedt om en redegørelse for, hvordan det går med budgetterne. Men vi har ikke kunne få svar. Heller ikke selvom vi har krav på det.

Vi ved ikke, hvorfor skolens økonomi har været lukket land for os, og hvem der har holdt igen med oplysningerne. Men generel mere åbenhed om skolens økonomiske drift og udfordringer kunne have sikret, at vi ikke står i den suppedas, vi er i nu.

Som tillidsrepræsentanter bakker vi hundrede procent op om vores nye skoleleder, Klaus Da Cunha, som med garanti ikke har noget ansvar for problemerne. For at give hans lederskab og skolen en god start, synes vi, at forvaltning og politikere skal tage ansvar for medarbejdere og børn og finde en blød økonomisk landing for skolen.

Bragt i Sjællandske 26. februar 2019