Henriette Brockdorff: Pædagoger skal kunne gå trygt på arbejde


“Det er afgørende, at det er trygt at gå på arbejde for pædagoger, når samfundet åbnes gradvist op,” skriver BUPL Hovedstadens formand Henriette Brockdorff.


Udgivet d. 6. april 2020

For en uge siden fortalte statsminister Mette Frederiksen, at hvis vi fortsætter med at holde afstand til hinanden henover påsken, så kan det danske samfund måske gradvist blive genåbnet. Intet er sikkert endnu, og der er endnu ikke fremlagt nogen scenarier for, hvilke dele af samfundet, der åbnes for først.  Men BUPL er i dialog med Børne- og Undervisningsministeriet om genåbningen. Det er afgørende at sikre tryghed for velfærdssamfundets frontpersonale og tage hensyn til de sundhedsrisici, der er forbundet med det pædagogiske arbejde.

Hvis institutionerne igen åbnes langsomt op, skal der være fuldt fokus på arbejdsmiljøet. Det vigtigt, at det er sikkert at vende tilbage til arbejdet. Og der skal være klare regler og rammer, der begrænser smitterisikoen for pædagoger og børn. BUPL melder ud, så snart vi ved mere om den gradvise åbning af samfundet, og hvad det kommer til at betyde for det pædagogiske arbejde.

Tak for det store arbejde I udfører. Nogle af jer arbejder hjemme. Andre arbejder i nødpasning. Tak til jer alle for at være med til at finde løsninger. Og tak til jer alle for at holde hånden under samfundet i denne krisetid. Pas godt på jer selv og hinanden.

Kommentaren er skrevet af Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstadens formand.