Henriette Brockdorff: Luk daginstitutioner og tilbyd nødpasning


I går aftes lukkede regeringen og myndighederne store dele af Danmark ned frem til efter nytår, men vuggestuer og børnehaver skal fortsat være åbne. ”Det er vi helt uforstående overfor. Luk institutionerne ned nu,” lyder opfordringen fra Henriette Brockdorff.


Opdateret d. 17. december 2020

”Der er en udbredt smitte i samfundet. Den spreder sig hurtigt, og derfor bør børn, pædagoger og småbørnsforældre være omfattet af de samme hensyn og forsigtighedsprincipper, som gælder for andre områder. Der er allerede en højere smitteprocent blandt pædagoger end på andre områder. Derfor bør 0-6 års institutionerne blive lukket ned, og nødpasning skal træde i kraft,” siger Henriette Brockdorff.

Der er dagligt mange henvendelser til BUPL Hovedstaden fra pædagoger, der fortæller om et meget presset arbejdsmiljø og stigende bekymring for smitterisikoen:

”Pædagoger har ikke som andre faggrupper mulighed for at iføre sig værnemidler, da der også er et hensyn at tage til det pædagogiske arbejde og kontakten til børnene. De kan iføre sig et visir, men arbejdet er ofte forbundet med nærhed, så det er svært at opretholde den anbefalede afstand. Myndighederne bør behandle medarbejderne i vuggestuer og daginstitutioner ansvarligt. Etabler nødberedskab nu og frem til nytår for dem, der arbejder i kritiske funktioner, og som selvfølgelig skal kunne få deres børn passet. Og luk så daginstitutionerne, inden medarbejderne bliver kørt helt i sænk, og smitten breder sig yderligere. Det er det eneste ansvarlige i den nuværende krisesituation,” siger Henriette Brockdorff.