Henriette Brockdorff: Glædelig 1. maj – stærkere sammen, hver for sig


“Vi skal blive ved med i fællesskab at kæmpe for det gode arbejdsliv. I år skal vi være stærkere sammen – hver for sig,” skriver BUPL Hovedstadens formand Henriette Brockdorff i sin hilsen på Arbejdernes Internationale Kampdag.


Opdateret d. 11. august 2020

I år er det 130 år siden, at Arbejdernes Internationale Kampdag blev afholdt for første gang. I år bliver det en anderledes 1. maj. Vi skal holde afstand og passe på hinanden. Men den fysiske afstand skal ikke afholde os fra at markere dagen, for der stadig en masse at kæmpe for. Vi skal blive ved med i fællesskab at diskutere, hvordan samfundet skal udvikle sig. Samfundet skal være trygt for børn og voksne. Og vi skal kæmpe for det gode arbejdsliv. Et arbejdsliv, hvor man ikke bliver nedslidt af at gå på arbejde. Et arbejdsliv, hvor arbejdsvilkårene og rammerne er gode. For på den måde er vi også med til at sikre gode børneliv, hvor børn kan være kreative og legende. Og hvor børn trives og udvikles.

Vi befinder os i en sundhedskrise. Verden er vendt på hovedet af corona-pandemien. Derfor er det på sin plads at sende en stor ros ud til alle jer pædagoger, der lige nu løfter en kæmpe opgave i frontlinjen. At pædagoger er mere værd, gør sig i den grad gældende nu. Sammen skal vi kæmpe for en tiltrængt og reel anerkendelse af pædagoger og andre offentligt ansatte. I knokler lige nu med at genåbne institutioner og give børnene en tryg hverdag igen. Mange har arbejdet i nødberedskab og stået til rådighed siden corona-udbruddet og mange ledere og pædagoger har brugt påskeferien på at få lagt puslespillet til en helt ny hverdag i institutionerne med nye retningslinjer fra sundhedsmyndighederne. Tak for jeres store arbejde. Tak for jer.

Vi skal blive ved med i fællesskab at kæmpe for det gode arbejdsliv. I år skal vi være stærkere sammen – hver for sig.

Rigtig god 1. maj!

Mange hilsner

Henriette Brockdorff
Formand, BUPL Hovedstaden

1. maj afholdes i år virtuelt fra kl. 10.00-11.00. Følg med på FH’s facebookside.