Henriette Brockdorff: Fokus på arbejdsmiljø i en coronatid


“Arbejdsmiljøet skal være i orden – også når man arbejder udendørs. Flere institutioner arbejder i højere grad udendørs og i al slagsvejr. Derfor skal det diskuteres i institutionen, at der er stillet det til rådighed, som pædagogerne skal bruge såvel udendørs som indendørs,” siger Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstadens formand.


Opdateret d. 10. november 2020

Kære medlemmer af BUPL Hovedstaden

Vi står midt i efteråret, hvor coronasmitten desværre stadig er aktuel. Vi ved, at mange pædagoger er bekymrede, og det tager vi meget alvorligt. Det er afgørende for os, at pædagoger skal kunne gå trygt på arbejde. Der skal være ordentlige vilkår, så pædagoger kan løse den vigtige samfundsmæssige opgave at være der for børnene med høj faglighed, men hvor der samtid skal tages højde for sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Nu er det muligt for pædagogerne at bære visir, hvis de ønsker det. Det er afgørende, at der arbejdes for at mindske risikoen for at smitte bringes ind i institutionen.

Arbejdsmiljøet skal være i orden – også når man arbejder udendørs. Flere institutioner arbejder i højere grad udendørs og i al slagsvejr. Derfor skal det diskuteres i institutionen, at der er stillet det til rådighed, som pædagogerne skal bruge såvel udendørs som indendørs, så det er muligt at opholde sig længere tid udendørs.

Det er vigtigt, at I får diskuteret både de fysiske og psykiske arbejdsmiljø i MED. De mange forandringer og ændringer kræver stor dialog og medinddragelse ude på den enkelte institution. Jeg vil opfordre til, at man drøfter arbejdsmiljøet i personalegruppen. Og ellers tager fat i fagforeningen, hvis I har brug for hjælp.