Glæde over Lejre Kommunes aftale med Absalon om praktikpladser


Glæde over Lejre Kommunes aftale med Absalon om praktikpladser


Udgivet d. 25 august, 2021

BUPL Midtsjælland har gennem længere tid arbejdet målrettet sammen med Lejre Komune om at styrke det pædagogiske fagområde, herunder vilkårene og mulighederne i ansættelsen ifm. praktik og uddannelse. Det er derfor dejligt at læse nyheden om den aftale, Lejre Kommune netop har indgået med Professionshøjskolen Absalon. “I BUPL Midtsjælland er vi rigtig glade for aftalen, for den er et vigtigt element i at uddanne flere pædagoger, der kan højne kvaliteten i Lejres daginstitutioner”, udtaler formand Bertha Langhoff Hansen.

Med aftalen styrkes samarbejdet omkring de pædagogstuderendes praktikforløb, så det bliver mere attraktivt at søge en praktikplads i en af Lejres daginstitutioner. Ved at øge fokus på de studerende, og kvaliteten af deres læring under praktikperioden, er målet således i sidste ende at styrke rekruttieringen af gode og dygtige pædagoger, når de er færdige med deres uddannelse. “Jeg håber, at aftalen i Lejre kommune vil inspirere andre kommuner i vores område til at lave tilsvarende tiltag for at styrke deres rekrutteringsmuligheder, og dermed også højne den pædagogiske kvalitet”, siger Bertha Langhoff Hansen.

Aftalen betyder også, at unge ufaglærte ansatte i kommunens daginstitutioner, tilbydes et mindre uddannelsesmæssigt forløb på Absalon, hvor de får mulighed for at snuse til pædagogiske grundbegreber og derigennem forhåbentlig skabe en interesse for at søge ind på pædagoguddannelsen.

Næste skridt kunne naturligt være, at kommunen kunne tilbyde et fuldt meritforløb, så der kan komme endnu mere gang i uddannelsen af de næste generationer af pædagoger. “Her vil BUPL Midtsjælland og vores FTR også gerne spille en aktiv rolle i at sikre en god aftale for dette”, slutter Bertha Langhoff Hansen.