Gladsaxe Skovbørnehave vinder Årets Dagtilbud 2019


Børne- og undervisningsministeren har netop overrakt prisen som Årets Dagtilbud. Den går i år til Gladsaxe Skovbørnehave for deres ekstraordinært gode arbejde med at sætte en tydelig pædagogisk retning og en evalueringskultur for hele personalegruppen.


Opdateret d. 16. december 2019

Et bredt sammensat fagudvalg har kåret Gladsaxe Skovbørnehave som vinder af titlen som Årets Dagtilbud og modtager af 20.000 kroner. Årets Dagtilbud er en pris, der uddeles årligt til et dagtilbud i Danmark, som har en særlig høj kvalitet i det pædagogiske arbejde.

Gladsaxe Skovbørnehave får blandt andet prisen for at gøre børnene til medskabere af hverdagen, når de for eksempel præsenterer deres egne arbejdstegninger til projekter. De pædagogiske intentioner er meget tydelige og udmøntes i en faglig reflekteret praksis. I Gladsaxe Skovbørnehave reflekterer og evaluerer hele personalegruppen systematisk deres arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Det er med til at skabe en fælles forståelse for det pædagogiske arbejde, der udføres i skovbørnehaven.

Vinderen af prisen som Årets Dagtilbud skal kunne inspirere andre dagtilbud med sin praksis. Her bemærker fagudvalget også Gladsaxe Skovbørnehaves tilgang til bæredygtighed. Udover at personalet indhenter forskellige materialer, der benyttes på forskellig vis i børnehavens legezoner, får de også inddraget forældre, andre fagprofessionelle og lokalsamfundet i deres hverdag.

Tre faglige artikler
Blandt de samlede indstillinger til Årets Dagtilbud 2019 blev der fundet tre nominerede til prisen. Sammen med Gladsaxe Skovbørnehave var også daginstitutionerne Asebo i Vejle og Børnehuset Toften i Sønderborg med i slutspurten. Til inspiration for alle er der udgivet tre artikler, som videreformidler gode eksempler fra hvert af de nominerede dagtilbud.

Fagudvalg
Fagudvalget for Årets Dagtilbud 2019 består af repræsentanter udpeget af FOA, BUPL, Kommunernes Landsforening (KL), Forældrenes Landsforening (FOLA) og Danske Professionshøjskoler samt praktikere fra dagtilbudsområdet. Indstillingerne til Årets Dagtilbud 2019 er behandlet i samarbejde med fagudvalget for prisen.

Se videoreportage fra kåringen af Årets Dagtilbud 2019 ved Børne- og Undervisningsministeren her (link til DCUMs hjemmeside med video)

Læs mere om Årets Dagtilbud