COVID-19: Genåbning af dagtilbud og skole/fritidsinstitutioner


På myndighedernes anbefaling ifbm. udviklingen af Coronavirus/COVID-19 er fagforeningskontoret midlertidigt lukket for personligt fremmøde. Vi står til rådighed for alle medlemmer via tlf., e-mail og ‘Min side’, hvor du altid kan kontakte os.


Opdateret d. 13. maj 2020

Af: Sus Skjold Klamer, Presse- og kommunikationskonsulent

 


BUPL Nordsjælland dækker følgende kommuner: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Gentofte, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal.


 

Genåbning af dagtilbud og skole/fritidsinstitutioner

Så kom retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne for genåbning af dagtilbud og skole/fritidsinstitutioner.

Lige nu arbejder kommunerne og alle de pædagogiske ledere på højtryk for at planlægge og organisere genåbningen, således at der kan leves op til retningslinjerne.

I BUPL Nordsjælland er vi i dialog med alle vores 12 kommuner. Vi har gennemlæst og analyseret retningslinjerne, vi har talt med og lyttet til mange medlemmer. Jeres budskaber og bekymringer vil vi bringe med ind i dialogen. Vi har stort fokus på, at genåbningen skal foregå trygt og forsvarligt for pædagoger og børn – både sundhedsmæssigt og pædagogisk.

Der vil være mange nye opgaver og rutiner, der skal indarbejdes og der vil være behov for flere ressourcer end i en almindelig hverdag, både til ekstra rengøring og til at bemande de mindre børnegrupper. Vi opfordrer kommunerne til at gå til genåbning med tålmodighed og ikke åbne institutionerne og skolerne, før de lokale retningslinjer, værnemidler og bemanding er på plads.

Vi har en kraftig appel til kommunerne om, at de beslutter centrale retningslinjer, så de enkelte ledere ikke efterlades alene med ansvaret. De varetager allerede en kæmpe opgave og har brug for et godt ledelsesmæssigt bagland til sparring og opbakning. De fælles retningslinjerne kunne fx være på åbningstid, hvad skal der gøres, hvis der af pladshensyn skal prioriteres i børnegruppernes fremmøde, økonomi, håndtering og vurdering af børn og medarbejdere i risikogruppe, hvor får vi fat i værnemidler og forventninger til rengøring og meget mere.

Ingen af os har stået i denne situation før. Det kalder på forståelse og hjælpsomhed, at vi lytter til hinanden, til de gode ideer, men også til bekymringer og de mange, mange spørgsmål, der helt naturligt dukker op.

Har du spørgsmål eller bekymringer, kan du som altid kontakte os. Der er åbent på telefonen i påskedagene fra 10-13, ligesom du altid kan skrive til os på ”Min side”.

Med dette vil BUPL Nordsjælland ønske jer alle en glad påske.

Pas godt på hinanden.

 

Du kan altid kontakte os via ‘Min Side / Min Post’ gennem login på vores hjemmeside www.bupl.dk Herfra finder du frem til den relevante modtager, som får beskeden direkte bupl.dk/min-side


Du kan altid kontakte os via vores fællespostkasse nordsj@bupl.dk Herfra sørger vi for, at henvendelsen besvares af den relevante medarbejder, forhandlingsleder eller fællestillidsrepræsentant enten via ‘Min Side/ Min Post’ eller telefonisk.


På BUPL’s hjemmeside finder du en side med spørgsmål og svar som er aktuelle for dig som medlem ifbm. Coronavirus/COVID-19 og dine rettigheder og pligter som medarbejder: Coronavirus: Alle gode råd samlet ét sted


På vores hjemmeside finder du telefonnumre på alle relevante medarbejdere, forhandlingsledere og fællestillidsrepræsentanter. Ring gerne direkte til den relevante person. Alternativt kan du altid ringe til vores hovednummer på tlf.: +45 35465700
Politisk valgte og ansatte i BUPL Nordsjælland


Har du behov for juridisk bistand eller har du en sag, som er opstartet, så kan du naturligvis stadig få bistand ved vores jurister. Medlemmer med behov for juridisk bistand tilbydes telefonsamtaler eller samtaler via Skype og Facetime og/eller skriftlig kommunikation i stedet for fremmøde.


Mange af BUPL Nordsjællands arrangementer er indtil videre aflyst eller udskudt. Se hvilke her >>