Fremtidens vindere skabes i vuggestuen


Lars Løkke Rasmussen vil skabe flere vindere. Sæt ind allerede i vuggestuen, siger BUPL-formand Elisa Bergmann om nytårstalen.


Udgivet d. 1 januar, 2017

Statsministeren Lars Løkke Rasmussen fremhævede i sin nytårstale, at alle børn skal have det basale på plads og have samme muligheder. Derfor opfordrer BUPL-formand Elisa Bergmann regeringen til at investere mere i den tidlige indsats allerede i vuggestuen.

”Lars Løkke Rasmussen siger, at alle skal være fremtidens vindere. Derfor er det ikke godt nok, når statsministeren vil lave et særligt læseprogram i skolen. Vi ved jo, at den tidlige indsats er afgørende for, hvordan børn klarer sig senere hen i livet. Fremtidens vindere skabes i vuggestuen, og der er brug for flere investeringer i de yngste børn lige nu og her”, siger Elisa Bergmann.

Regeringen har allerede varslet en dagtilbudsreform i det nye år, og den ventes til marts. I den forbindelse har regeringen afsat 580 millioner kroner over fire år til selve implementeringen af dagtilbudsreformen, og BUPL-formand Elisa Bergmann anerkender, at de 580 millioner er et skridt i den rigtige retning.

”Men vi står altså i en situation, hvor børnetallet stiger med 16 procent frem mod 2025. Det vil kræve 9000 flere pædagoger, hvis normeringerne skal holdes på det nuværende niveau, der i øvrigt er historisk dårligt”, fastslår Elisa Bergmann.

Lars Løkke Rasmussen sagde i nytårstalen, at den danske økonomi er i vækst. Derfor opfordrer Elisa Bergmann statsministeren til at styrke fællesskabet og skabe bedre rammer om vores velfærd. Hun undrer sig i øvrigt over, at regeringen vil udsulte uddannelserne og skære ned i de studerendes SU. Og rammer en masse børnefamilier med kontanthjælpsloftet.

”Vi står i en situation, hvor børnefattigdommen stiger i Danmark. Det er i hvert fald ikke en måde at skabe flere vindere, som statsministeren gerne vil”, siger Elisa Bergmann.

Hun bemærker, at regeringen for nylig har varslet en undersøgelse af børns fritidsinstitutioner. Det er også vigtigt for at få alle børn med, da fritidsinstitutionerne giver børn og unge mulighed for at vise andre sider af sig selv og få mere selvværd.

Endelig sagde statsministeren, at han vil sætte offentligt ansatte fri og sætte mere fokus på deres faglighed. Det ser Elisa Bergmann frem til i forbindelse med dagtilbudsreformen, der skal fremhæve betydningen af pædagogernes faglighed, så der kan blive ansat flere med en pædagoguddannelse i landets daginstitutioner.

 

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Michael Andersen, presseansvarlig i BUPL, tlf.: 23 44 53 83

 

Se Danmarks Statistiks fremskrivning af børnetallet frem mod 2025 (pdf).