Til dig som medlem: Nytårshilsen fra formanden


Din formand i BUPL Østjylland sender dig og dine pædagog-kolleger en varm nytårshilsen. Her ser Anne Grethe Rosenberg både tilbage på den vildeste vej mod indførelsen af minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet, og hvad der skal ske i det spritnye år.


Kære alle.

BUPL Østjylland ønsker hvert medlem et godt nytår!

Det forgangne år har stået i minimumsnormeringernes og den nye skoleaftales navn. Vi pædagoger har fået en fortræffelig hjælp fra forældrene i kampen for bedre vilkår for vores børn og vores pædagogiske hverdag. Vi ser nu frem til et nyt år, hvor vi forhåbentlig kan tage hul på det historiske fremskridt og genopretning af kvaliteten, som finanslovens indfasning til minimumsnormeringer giver.

 

Uddannelsen på finansloven sikrer bedre rekruttering til faget

Pædagoguddannelsen fik med finansloven for 2020 et velfortjent og tiltrængt økonomisk løft. Velfortjent fordi det er en af de uddannelser. som har flest ansøgere. Og tiltrængt fordi den gennem de sidste mange år er blevet udhulet så meget, at det er gået ud over kvaliteten. Og i disse tider, hvor både børnetallet og normeringerne stiger på dagtilbudsområdet, så har Danmark brug for mange flere pædagoger.

 

Fritiden skal under lup

Fritiden i skolen står højt på BUPL Østjyllands dagsorden. Vi sætter særligt skarpt lys på fordelingen af SFO’ens økonomiske midler, så de ikke ubemærket flyder over i skoledelen. – Endda i et land, der bryster sig af at:

  1. tilbyde børn og unge gratis skolegang
  2. være et af de få lande i verden med et pædagogisk fritidstilbud til skolebørnene

 

Vi ses til et eller flere af arrangementerne i BUPL

På de indre linjer kan vi i BUPL Østjylland også i 2020 tilbyde dig som medlem et festfyrværkeri af kursus- og konferencetilbud!

Se den lange række af tilbud til dig som medlem her

 

Hvordan sætter vi fagligheden i kampen for bedre vilkår?

Måske har BUPL’s store satsning i Aarhus den 29. januar med temaet ‘Hvordan sætter vi fagligheden i kampen for bedre vilkår?’ din store interesse.

For vil du gerne være med til sætte ord på din faglighed og blive klogere på, hvordan vi bruger stærke, faglige argumenter i kampen for bedre vilkår, så kom med til en berigende dag. Den er sprængfyldt med gode oplægsholdere og mulighed for at få både et fagligt indblik og indsigt. – Du kan nå at tilmelde dig endnu!

Læs mere om konferencen her

Plakat: Hvordan sætter vi fagligheden forrest – Aarhus (PDF A3-størrelse)

BUPL Østjylland og jeg ønsker dig og dine et lykkebringende nytår.

Vi ses til endnu et BUPL-arrangement i 2020!

 

Varme nytårshilsner,

Anne Grethe Rosenberg

formand for BUPL Østjylland