Formanden ønsker alle en rigtig god sommer


Rikke Hunsdahl ser i sin sommerhilsen til alle fynske pædagoger og ledere fremad og håber, vi holder fast i alt det den seneste tid også har bragt med sig. Hun ser fremad mod det kommende kommunalvalg og mod flere arrangementer, hvor vi igen kan mødes.


Opdateret d. 29. juni 2021

Først fremmest er dette en varm sommerhilsen til jer alle. Mange af jer er på vej på ferie, og I ønskes en god ferie i en tid, hvor alt åbner igen, og hvor familier og venner atter kan samles. Og hvor vi kan nyde nogle gode fodboldkampe og nyde sommeren under mere normale omstændigheder. Det er tiltrængt.


Det har været det vildeste halvandet år. En tid, som man dårligt vil tro på om 50 år. Det har været en tid med pres, usikkerhed, afstand, nye arbejdsformer, og svære vilkår. Enkelte har oplevet bedre arbejdsvilkår i tiden med corona, men langt de fleste er pressede. Det ved vi.

 

Nogle af de gode ting, vi har fået med, skal vi huske på. Vi skal lære af de ting, som betyder gode forhold for både børn og ansatte. Her tænker jeg blandt andet på børn i mindre grupper, nærvær uden afbrydelser, jeres mange kreative løsninger på skiftende restriktioner med børnene i fokus og brug af uderum – selvom det i sig selv har været en særlig udfordring henover vinteren. Det skal vi huske, når alle kommer tilbage efter ferien – forhåbentlig med ny kraft og energi og uden mange restriktioner.

I BUPL er vi tilbage på kontoret, vi er der på TR-kurser og til TR møder, og ikke mindst til faglige fyraftensmøder. Dørene er igen åbne for jer alle i BUPL Fyn. Det er virkelig skønt at møde jer igen efter alt for lang tid bag skærmen – også selvom, der stadig skal testes indimellem.

 

Konflikt, kommunalvalg og lønkomité
Lige nu er der en konflikt hos sygeplejerskerne, der har stemt NEJ både til OK og til et mæglingsforslag. De vil have mere i løn, og det er vi HELT enige med dem i. Det vil pædagogerne også!! Pædagogerne stemte dog JA til den nye overenskomst. Ikke til dårlig løn eller til en tåbelig tjenestemandsreform fra 1969, men JA til, at det skal løses politisk og ikke gennem en overenskomst. BUPL har sat alle sejl til for at få pres på Christiansborg. Politikerne skal simpelthen se at få det fikset! Det ser ud til, der er en lønkomité på vej, og her skal der gerne komme et resultat, som kan danne vej for en løsning på det kæmpe lønefterslæb, vi har. 


Der er fuld fart på forberedelser til kommunalvalget i november. Kandidaterne skal vide, hvad der er brug for og hvorfor. Normeringer, arbejdsmiljø, økonomi, udsatte børn, klubber, førskole, og skole/SFO er på dagsordenen. Alle vores tillidsvalgte sætter sig sammen med os og sætter lokale dagsordner og præger debatten i alle kommuner. 


Hold øje med vores hjemmeside og vores nyhedsbreve. Det er her, vi annoncerer arrangementer og kurser. Der kunne være noget for dig. 


Jeg håber på en ny kickstart efter ferien. I ønskes alle sammen den bedste ferie
.


På vegne af BUPL Fyn

Rikke Hunsdahl, formand