Folketingsvalg: Stem i for et #GodtBørneliv


Så blev valgkampen omsider fløjtet officielt i gang, og vi kan nu se frem til en lang valgkamp, inden vi skal i stemmeboksen Grundlovsdag d. 5. juni og afgøre, hvem der skal lede Danmark.


Opdateret d. 10. maj 2019

I ugerne frem mod valgdagen skal vi hjælpe så mange som muligt med at tage børnebrillerne på, og helst med helt ind i stemmeboksen. Vi har 27 dage tilbage.

Efter de første TV-dueller mellem partilederne må jeg ærligt indrømme, at jeg var bekymret. En smal, ekstrem og ørkesløs debat omkring udlændinge og integration. Knap et ord om helt almindelige menneskers levede liv og hverdag? Knap et ord om velfærden, og ikke et ord om #GodtBørneliv

Men nu ser det heldigvis ud til, at valgkampen er på vej tilbage på sporet, så vi kan få en debat om hvilket samfund, vi gerne vil være – og om vores velfærd.

Minimumsnormeringer er blevet et ultimativt krav

Først udstedte statsminister Lars Løkke et såkaldt velfærdsløfte, som i hvert fald er en erkendelse af, at det koster noget, når der kommer mange tusinde flere børn og ældre i de kommende år.

Og på forsiden af dagens Politiken kan man så læse, at SF stiller to ultimative krav til statsministerkandidat Mette Frederiksen. Det ene er minimumsnormeringer. Det er et godt og nødvendigt krav til en kommende statsminister. Ikke mindst til én, der har annonceret, at hun vil være børnenes statsminister.
For alt for længe har børnene stået bagerst i køen og fået krummerne fra bufféten. Med et beskæmmende resultat. At vi ikke kan møde hvert enkelt barn med den omsorg og de pædagogiske miljøer, alle børn har brug for, hvis vi skal sikre, at de er i trivsel og god udvikling. Den pris skal børnene ikke betale i et samfund, hvor statsministeren med stolthed slår fast, “ at her går det rigtig, rigtig godt!”

Forældrene ønsker minimumsnormeringer – uanset partifarve

At prioritere børnene er og bliver et politisk valg. Det er også mit klare budskab i debatindlægget i Jyllands-Posten i dag: Minimumsnormeringer er ikke for dyrt. Det er sund fornuft – og en nødvendig investering!

I de kommende uger skal vi derfor gøre, hvad vi kan for at stemme i. Sørge for at lokale folketingskandidater forholder sig til børnelivet. Deltage i den offentlige debat. Give børnene en stemme. En stemme for et #GodtBørneliv.

Heldigvis har vi forældrene med os. Vi har fået Epinion til at spørge forældrene om, hvad de egentlig mener om BUPL’s minimumsnormeringer. 86 procent af forældrene er enige i, at 1:3 og 1:6 er et fornuftigt minimum – en bundgrænse. Og forældreopbakningen er stor på tværs af rød og blå blok.

Så budskabet fra forældre, bedsteforældre, pædagoger og forskere er klart og entydigt: Vi ikke kan ikke blive ved med at spare på børnene. Politikerne må tage ansvar og genoprette kvaliteten på børneområdet. Det skal vi holde Danmarks kommende statsminister fast på – uanset partifarve. Rigtig god valgkamp.


Se alle Elisas indlæg på Formandens blog

Abonnér på Formandens blog