Efterårsprogram i Kvindepolitisk Forum (Aarhus)


Dette efterår, sætter KvindePolitisk Forum fokus på grænser og samtykke i en omvæltningstid, hvor seksuelle rettigheder diskuteres flittigt, og hvor nye medier, på godt og ondt, har fået en afgørende rolle for aktivisme og seksualoplysning.


Opdateret d. 04. september 2019

Vi lever i en tid, hvor mange kæmper med at forstå grænserne mellem seksuel frihed og krænkelseskultur. Efter mange års aktivisme, der bl.a. kulminerede i #MeToo, har debatten om seksuelle krænkelser raset i Danmark. Vi har diskuteret alt fra chikane på arbejdsmarkedet, til digitale sexkrænkelser, voldtægtslovgivning og dyrkelse af volds- eller voldtægtsdømte kunstnere.
Vi har for første gang i mange år set ’store’ personer blive draget til ansvar for adfærd, man ellers længe har ignoreret eller bagatelliseret, og vi har oplevet, at ellers overhørte historier og perspektiver har fået en plads i den offentlige debat.
Til gengæld er vi også gået ind i en tid, hvor ’fake news’, myter og løgne om feminisme og krænkelseskultur cirkuleres og tages for gode varer både hos etablerede medier og i nogle sociale fællesskaber.
Nogle af disse emner, vil vi forsøge at gribe fat i, i den kommende foredragsrække. Her spørger vi til, hvad der skal ske, efter stormen har lagt sig? Har mediernes fokus på seksuelle krænkelser faktisk ændret noget i den brede offentlighed? Hvordan forbedrer vi fremover vilkår og rettigheder for overgrebsofre?
Hvad kan vi som borgere gøre for, at opretholde det politiske pres, så der fortsat handles for at sikre seksuelle rettigheder?
Og hvordan kommer vi krænkelseskulturen til livs?

Tre foredrag:

11. september 2019 kl. 19-21. DOKK1, møderum 2: Digitale sexkrænkelser; om deling af intime billeder på nettet

21. oktober 2019 kl. 19-21. DOKK1, Møderum 2: Danske mediers dækning af #metoo på de sociale medier: Seksuelle overgreb og den demokratiske samtale

11. November 2019 kl. 19-21. DOKK1, møderum 2.: Samtykkebruddet som magtudøvelse

Tid og sted, og udførlig info om hvert af de tre arrangementer

Samtykke og grænser i en krænkelseskultur (pdf, 2 sider)

Foredragene finder sted på DOKK1, mødelokale 2.