Efter biografaften i BUPL Sydøst:
“Filmen sidder stadig i systemet”


Den 15. december afviklede BUPL Sydøst en filmaften for medlemmerne, hvor den prisvindende film ‘Systembryder’ blev vist samtidig i tre forskellige biografer på corona-sikker vis.

En stærk og meget virkelighedsnær film, lyder det fra flere af de fremmødte.


– En barsk film, som vil sidde længe i hukommelsen.
– Pyh, nogle børn kommer svært fra start.
– Sikke en film, barsk.

Sådan lød nogle af kommentarer efter biografoplevelsen. Det var ikke ligefrem nogen “feel good”-film, som BUPL Sydøst havde valgt at sende pædagogerne på juleferie med. Til gengæld var de fleste enige om, at den var rigtig god, stærk og virkelighedsnær.

– For mig var der noget genkendelighed i den. På den måde var den lidt forudsigelig, men jeg kan klart anbefale den. Den er meget virkelighedsnær, siger Martin Juul Andernsen, FTR i Køge og uddyber:
– Den viser meget godt, hvilke frustrationer der kan være i vores fag, og bagsiden af det at være en ildsjæl.

I BIO Næstved stod formanden i BUPL Sydøst, Betina Vincent Andersen, efter oplevelsen og fordøjede filmen sammen med otte andre pædagoger. Her en uge efter sidder filmen stadig i systemet. En film, man ikke lige glemmer, forklarer hun.

– Det var en virkelig god film, der også fremkaldte tårer. Filmen tager rigtig manges perspektiv og sætter især fokus på barnets perspektiv, som jo er så vigtigt. Den viser også, hvorfor det er så vigtigt at være pædagog, men også hvor svært det kan være nogle gange. Som ildsjæl kan du gøre en stor forskel, men ikke altid klare det hele, siger Sydøst-formanden.

Du kan se billeder fra de tre filmvisninger herunder.

Nykøbing F:

Næstved:

Køge: