De mange kontanter skal veksles til pædagoger der gør en forskel for børnene


Lad os bruge pengene fra udligningsreformen til at investere i vores børn og unge. Konsekvenserne er alt for store, hvis vi glemmer børnene. Det skriver BUPL Fyns formand, Rikke Hunsdahl, i et debatindlæg til Fyens Stiftstidende.


Opdateret d. 02. juni 2020

Millionerne er rullet ind hos de fynske kommuner i forbindelse med udligningsreformen. 423 millioner kroner for at være helt præcis. Med de penge kan vi allerede nu investere i vores fremtid. I vores børn. Derfor skal pengene selvfølgelig gå til flere pædagoger i daginstitutionerne, så vi kan sikre bedre vilkår og trivsel for vores børn. Lad os med de penge fremrykke minimumsnormeringer på gul, blå og rød stue.

Minimumsnormeringer blev det helt store tema i valgkampen sidste år. Og med rette. For børnene har i alt for mange år betalt prisen for kommunale nedskæringer. Nu går det den rigtige vej. MEN, for der er jo altid et men. Millionregnen fra udligningsreformen kan nu være med til at fremrykke et stigende antal af nye pædagogstillinger, der i fremtiden skal sikre vores børn og unge bedre trivsel og vilkår. I Odense og Svendborg er der netop indgået en politisk aftale som betyder 42 nye pædagogstillinger til daginstitutionerne. Det vil betyde meget i børnehusene.

Men – og nu kommer det store men. Vi skal sikre, at kommunerne ikke opretter midlertidige stillinger eller stillinger til medhjælpere. For så er der nemlig en stor risiko for, at de spares væk igen. Det er jo set før.  Besparelserne har det med at ramme de mindste. Vi er derfor nødt til at sikre, at pengene går til flere faste, uddannede pædagoger, så vi kan sikre en kvalitet og en faglighed, der kan understøtte børnenes læring, leg, trivsel og udvikling.

”Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste,” lyder et gammelt ordsprog. I takt med at børnetallet vil stige markant de kommende år, vil behovet for flere pædagoger kun blive endnu større. Så kære fynske kommuner, lad os få et samfund, hvor vi investerer i vores børn og unge. Det kan ikke betale sig at glemme børnene. Jeg tør ikke tænke på de negative konsekvenser, hvis vi ikke investerer i vores børn.

Tør du?

 

Med venlig hilsen
Rikke Hunsdahl,
formand for BUPL Fyn.