Coronakrisen giver nye opgaver til pædagoger


Pædagoger løfter dagligt en stor og vigtig opgave, og nu hvor coronavirus har skabt en helt ny hverdag, er pædagoger også en del af løsningen!


Udgivet d. 24. marts 2020

I den kommende tid bliver der behov for, at pædagoger hjælper til med at løfte nye opgaver. Det kan for eksempel være natpasning af lægers børn eller vagter på bo- og opholdssteder, hvor personalet er blevet ramt af sygdom.

Kommunerne undersøger i øjeblikket, hvor der kan opstå behov for ekstra hænder, og hvem der kunne være klar til at træde til. Mange pædagoger har allerede budt sig til – det gør os glade og stolte!

Fælleserklæring danner grundlag for nye aftaler

I fredags trådte BUPL og 50 andre organisationer ind i en fælleserklæring med Kommunernes Landsforening (KL). Med fælleserklæringen i hånden går BUPL Sydøst i gang med at lave lokale aftaler, som sikrer mest mulig tryghed for de pædagoger, der træder til i nye opgaver.

Normalt råder vi ikke medlemmer til at arbejde uden for deres kerneområde, men som bekendt står vi ikke i en normal situation. Det er krisetider i Danmark, og derfor opfordrer vi medlemmer til at udvise samfundssind og åbenhed overfor nye arbejdsopgaver i den kommende tid.

Vi arbejder for at sikre dig trygge rammer

Som jeres fagforening vil vi løbende forhandle med kommunerne og sørge for, at I ikke bliver kastet ud på dybt vand, for selvfølgelig skal arbejdet foregå på ordentlige vilkår. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og sikre, selvom arbejdsopgaverne skulle blive en smule uvante for jer.

Lad os løfte i samlet flok (med afstand til hinanden) – der er behov for alle gode kræfter!