Coaching på din TR-opgave


”Coaching er en anledning til at få sparring på sin position med en udenforstående, og det kan med fordel bruges forebyggende og ikke kun i en krisesituation,” siger Lisette Willeforte Rasmussen, der er tilknyttet som coach i BUPL Nordsjælland.


Opdateret d. 25. februar 2018

I BUPL Nordsjælland tilbyder vi dig som TR 3 gratis coachingsamtaler. I 2017 benyttede 15 nordsjællandske TR’er sig af tilbuddet. Majbrith Feveile, der er område-TR (OTR) i Ølstykke var en af dem:

”Jeg havde nogle udfordringer i min OTR-rolle. Jeg følte jeg havde svært ved at få gennemslagskraft. Jeg talte så med den faglige sekretær i BUPL i min kommune. Hun foreslog, at jeg tog en facit5 (link). Det resultat, der kom ud af det, var helt fantastisk. Det lærte mig en masse om mig selv, som jeg har kunnet bruge både i mit arbejde og privatliv. Bl.a. om, hvordan jeg arbejder bedst, og hvor jeg skal have en særlig opmærksomhed i forhold til min måde at være på og agere i forskellige sammenhænge. Det har ændret meget og givet mig troen på, at jeg kan. Jeg bliver inddraget i en masse ting, jeg ikke følte, jeg blev inddraget i før. Jeg tror, det er, fordi min fremtoning er anderledes.”

 

Majbrith fortæller også om, hvordan det videre forløb hos Lisette har smittet af på alle områder af hendes liv:

”Jeg får at vide, at folk kan mærke en stor forandring. Jeg er en stærk person, og jeg får meget mere anerkendelse.”

 

Redskaber og mere selvtillid

Majbrith beskriver coachingforløbet som både fyldt af humor, grin og gråd, men mest af alt fik hun nogle perspektiver på udfordringerne i sine professionelle relationer og nogle værktøjer til at komme videre og ændre både uhensigtsmæssige selvforståelser og sin måde at være i situationer på:

”Jeg fik mere selvtillid og begyndte at sige fra, hvis noget ikke fungerede for mig. Nu er jeg blevet så modig, at jeg tør sige noget i større forsamlinger og holde fast i min mening og oplevelse. Det har jeg nok ikke været så god til før. Der er jeg gået hjem og har siddet selv og tænkt det igennem. Nu har jeg redskaberne til at være mere direkte. Det har bare gjort, at jeg får mere respekt og anerkendelse tilbage, så min OTR-opgave er blevet langt enklere,” siger Majbrith.

 

De typiske årsager til, at en TR opsøger coachingtilbuddet er et ønske om at optimere samarbejdet med en leder eller få bedre overblik over en større opgave eller en konflikt på arbejdspladsen. Det kan også være for at styrke sig selv i rollen som TR eller finde balancen i egne ressourcer.

 

Vil du vide mere om coachingtilbuddet?

Hvis du vil vide mere eller høre om, hvordan du tilmelder dig et coachingforløb, kan du kontakte Freja Stevenson, der er udviklingskonsulent i BUPL Nordsjælland:

Freja Stevenson
Udviklingskonsulent
Mobil +45 29 69 81 00
Email fjs@bupl.dk

Ansvarsområder:

  • Ansvarlig for uddannelse og kompetenceudvikling af tillidsvalgte
  • Facilitering af TR-netværk
  • Projektledelse af arrangementer i samarbejde med eksterne partnere

Læs mere om tilbud til tillidsrepræsentanter og læs mere om coachingtilbuddet