BUPL udpeger 5000 pædagoger til konflikt for bedre løn og arbejdsvilkår


Forhandlingerne om 800.000 offentligt ansattes overenskomster er gået i hårdknude. BUPL udpeger i dag 5000 pædagoger i 12 kommuner til at gå i konflikt.


Opdateret d. 26. marts 2020

Økonomien har det godt i Danmark, men det til trods afviser arbejdsgiverne at forbedre offentligt ansattes løn og arbejdsvilkår ved overenskomstforhandlingerne.

Derfor har BUPL sammen med de øvrige 50 faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet sendt et strejkevarsel til de offentlige arbejdsgivere. Og tirsdag den 6. marts sætter BUPL navn på de 5.000 pædagoger og de 12 kommuner, der bliver omfattet af strejken.

”Efter tre kriseoverenskomster i træk så skal vores medlemmer have bedre løn og arbejdsvilkår. Vi er mere værd, men det vil arbejdsgiverne ikke anerkende. Derfor varsler vi konflikt”, siger BUPL-formand Elisa Bergmann og fastslår:

”Gode løn-og arbejdsvilkår er en investering i velfærden. Ikke kun en udgift”.

BUPL har her til morgen givet direkte besked til de medlemmer, der er omfattet af strejken. Og BUPL har i høj grad koordineret med blandt andre Danmarks Lærerforening, så vi kan lukke hele arbejdspladser.

Der er tale om en landsdækkende konflikt, hvor cirka 80.000 offentlige ansatte er udtaget til konflikt fordelt over alle landets kommuner – på tværs af fagområder – i kommuner, regioner og i staten.

For BUPL’s vedkommende konflikter man i 12 kommuner over hele Danmark, og det er Nyborg, Kalundborg, Herning, Aalborg, Gentofte, Helsingør, Ballerup, Høje-Taastrup, Haderslev, Vejen, Silkeborg og København (Nørrebro/Bispebjerg). Konflikten kommer rundt regnet til at ramme ca. 100.000 børn i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner.

”Vi har udtaget cirka 5.000 pædagoger i 12 kommuner til konflikt i første omgang – og laver en stærk politisk markering. Det er det våben, som vi har i værktøjskassen, og vi bruger det med omhu. Vores mål er ikke at gøre livet besværligt for børn og familier, men derimod at ramme arbejdsgiverne”, fastslår Elisa Bergmann.

Lige nu er overenskomstforhandlingerne endt i Forligsinstitutionen, hvor forligsmand Mette Christensen skal se, om det er muligt at genoptage forhandlingerne. Ellers træder konflikten i kraft den 4. april 2018.

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Michael Andersen, pressechef i BUPL, tlf.: 23 44 53 83