BUPL til borgmestre: Invester i medarbejderne ved OK18


Det skal også i fremtiden være muligt at rekruttere engagerede medarbejdere til at løfte den kommunale velfærd. Her spiller lønnen også en vigtig rolle. Derfor opfordrer BUPL i et brev til samtlige borgmestre, at de nu – mens der forhandles om de offentligt ansattes overenskomster – sender det klare signal, at de vil investere i medarbejderne.


Udgivet d. 25. februar 2018
Læs brevet her:

Kære borgmester,

Vi står midt i overenskomstforhandlinger for mere end 700.000 offentlige ansatte, hvoraf de fleste er ansat i kommunerne. Den ramme, som staten forsøger at lægge for lønudviklingen, giver imidlertid ingen reallønsfremgang for medarbejderne. Det er helt uholdbart. Der skal reelle lønforbedringer på bordet, hvis ikke vi skal rykke faretruende nær en storkonflikt.

Udfordringerne tårner sig op. I de kommende år bliver der både flere af de ældste ældre og de yngste børn. Det betyder en kolossal rekrutteringsudfordring, når kommunerne skal løse opgaven.

Vi har en fælles dagsorden: Der er brug for engagerede, uddannede og stolte medarbejdere i de kommunale velfærdsinstitutioner. Og der er brug for at kunne rekruttere til fremtidens udfordringer. Selvom lønnen ikke er den eneste afgørende faktor, så spiller den en stor rolle.

Det går godt for den danske økonomi, og medarbejdere i den offentlige sektor skal også have del i opsvinget. Ikke mindst alle de medarbejdere, som skal sikre den borgernære velfærd. De arbejder hver dag hårdt for at sikre en god kvalitet og binder enderne sammen i den kommunale velfærd. De er en god investering både nu og i fremtiden.

Vi opfordrer derfor dig som borgmester til at sende det klare signal, at der er brug for at investere i medarbejderne i den offentlige sektor frem for at presse dem urimeligt på lønnen. OK-forhandlingerne skal skabe en ramme, der gør det muligt for dig og din kommune at løse fremtidens rekrutteringsudfordring og sikre kvalitet i velfærden til gavn for borgerne.

Med venlig hilsen

Elisa Bergmann, formand for BUPL
Anne Grethe Rosenberg, formand for BUPL Østjylland
Bertha Langhoff Hansen, formand for BUPL Midtsjælland
Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst
Henriette Brockdorff, formand for BUPL Hovedstaden
Ivan Holck Jensen, formand for BUPL MidtVestjylland
Jonna Jul Gudmundsen, formand for BUPL Sydjylland
Liselotte Thomsen, formand for BUPL Nordjylland
Marianne Gilbert Nielsen, formand for BUPL Århus
Michael Egelund, formand for BUPL Storkøbenhavn
Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland
Rie Hansen, formand for BUPL Bornholm
Rikke Hunsdahl, formand for BUPL Fyn

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Louise Knuth Pedersen, pressekonsulent i BUPL, tlf.: 40 40 88 27

Find kontakt til den lokale BUPL-formand her.