BUPL Sydøst:
Stærk beslutning i Faxe


Faxes politikere fortjener ros for at sætte foden ned og afvise nye nedskæringer på SFO’erne, siger Joakim Rex Blankschøn, faglig sekretær i BUPL Sydøst.


Opdateret d. 26. juni 2020

Bølgerne har til tider gået højt, når forvaltningen i Faxe Kommune og politikerne i Børn & Læringsudvalget har diskuteret mulige SFO-besparelser med BUPL Sydøst.

Forslaget om at skære i SFO’ernes aktivitetsmidler med 48 procent har ved flere lejligheder fået Joakim Rex Blankschøn, faglig sekretær i BUPL Sydøst, til at hæve stemmen, som da han i DAGBLADET under overskriften ‘Nyt slagsmål om SFO-penge’ krydsede klinger med udvalgsformanden Mikkel Dam op til det seneste udvalgsmøde.

Men nu er sagen i BUPL Sydøsts øjne landet et godt sted.

I denne uge kunne Joakim Rex Blankshcøn med stor tilfredshed læse, at udvalgspolitikerne i Faxe for anden gang har besluttet at afvise SFO-besparelsen, og denne gang skulle forslaget været endegyldigt fejet af forhandlingsbordet.

– Det er en stærk beslutning og et stærkt signal. Når man vælger at frede de trængte SFO’er, giver det også mere arbejdsro ude i institutionerne, og det gør, at vi i første omgang undgår fyringer, siger Joakim Rex Blankschøn og tilføjer:

– Jeg synes, at udvalget med Mikkel Dam i spidsen fortjener stor ros for at sætte foden ned overfor nye nedskæringer på SFO’erne.