BUPL: Struktur på børneområdet i Lolland hænger ikke sammen


Den er kaotisk og hænger ikke sammen. Sådan lyder BUPL’s kritik af dagtilbuds- og skolestrukturen i Lolland Kommune. En netop udkommet evalueringsrapport kommer frem til de samme pointer.


Opdateret d. 19. februar 2019

Den to år gamle dagtilbuds- og skolestruktur på Lolland har skabt kaos. Sådan lyder det fra både BUPL og skolelederne efter, at en ny evalueringsrapport fra Epinion i følge Lolland-Falster Folketidende retter skarp kritik af strukturen.

Strukturen, som er bygget op om en fælles distriktsledelse, lider ifølge BUPL’s formand Betina Vincent Andersen af to afgørende problemer:

“Der er afdelingsledere, der dækker dagplejen, dagtilbud, SFO1 og SFO2 med to-tredjedels- eller halvtidslederstillinger. Den kan ikke hænge sammen, og det har medført, at vores medlemmer oplever rent kaos.”

Det andet problem drejer sig om, at distriktsledelsen ville mangle tilstrækkelig faglig viden om dagtilbudsområdet. Et problem, som BUPL gjorde opmærksom på inden strukturen blev indført for to år siden:

“Vi kunne ikke leve med, at vores pædagoger i daginstitutionerne skulle ledes af skoleledere i  distriktsledelsen. Vi frygtede, at de ikke fik tilstrækkelig indsigt i den pædagogiske arbejde med mindre børn og tidlig indsats – hvilket også har vist sig at holde stik.”

BUPL efterlyser en ny struktur og arbejder nu på at få indflydelse på, hvordan den fremtidige ledelse af børneområdet i Lolland Kommune skal se ud.

Læs også: Skolestruktur får dumpekarakter i rapport