BUPL om Løkkes børneplan: Der er brug for minimumsnormeringer


Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag varslet, at der skal investeres mere i børneområdet. Han vil lave en såkaldt børneplan i dialog med kommunerne og de relevante faglige organisationer som BUPL og FOA.


Opdateret d. 10. maj 2019

I den forbindelse udtaler formanden for BUPL, Elisa Rimpler:

”Det er godt, at Lars Løkke Rasmussen nu erkender, at daginstitutionerne er så udsultede, at der er brug for at genoprette kvaliteten og forbedre normeringerne. Men det er stadig meget ukonkret. Er statsministeren villig til at løfte området, eller taler han bare om lappeløsninger? Og vil han garantere, at kommunerne får de penge der skal til både for at hæve kvaliteten nu og til at sikre, at der er penge nok, når der de kommende år kommer tusindvis af flere børn. Det savner vi svar på,” siger Elisa Rimpler.

Hun hæfter sig ved, at statsministeren fortsat fastholder sin modstand mod at indføre såkaldte minimumsnormeringer – altså et loft for, hvor mange børn der må være per pædagog i vuggestuen og børnehaven. BUPL har foreslået en fleksibel og ubureaukratisk model, der forpligter kommunerne til at sørge for, at der mindst er én pædagog til tre børn i vuggestuen og én til seks børn i børnehaven.

”Det vil betyde et stort løft i nogle kommunerne og et mindre løft i andre kommuner. Og det er kun en absolut bundgrænse, som kommunerne så kan bygge oven på med endnu bedre normeringer og højere pædagogandel”, siger Elisa Rimpler.

BUPL’s model for minimumsnormeringer vil koste to milliarder kroner, og derfor er det også helt afgørende, at der følger øremærkede penge med fra regeringen til kommunerne, understreger BUPL-formanden og advarer mod, at Lars Løkkes ”børneplan” bliver en syltekrukke.

”Vi møder altid gerne op og fortæller, hvad der skal til for at løfte kvaliteten i daginstitutionerne. Men det må ikke blive en syltekrukke. Der er brug for handling nu, og vi ved godt, hvad der skal til. Nemlig investeringer i bedre normeringer. Det er veldokumenteret” fastslår BUPL-formanden.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Anders Troels Damgaard, kommunikationschef i BUPL, tlf. 50 50 94 63